27.2.20

Μόσχα: «Ο τουρκικός Στρατός εκτόξευσε αντιαεροπορικό βλήμα κατά ρωσικού μαχητικού στην Συρία»!

Τούρκοι στρατιώτες εκτόξευσαν αντιαεροπορικό βλήμα κατά ρωσικού αεροσκάφους το οποίο πετούσε πάνω από την περιοχή της Ιντλίμπ, αλλά το ρωσικό μαχητικό έκανε χρήση των συστημάτων αυτοπροστασίας του και κατάφερε να διαφύγει.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση αποκάλυψε σήμερα ότι «Τα τουρκικά στρατεύματα στην Συρία χρησιμοποιούν φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger στην προσπάθειά τους  να καταρρίψουν ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη».
Το ρεπορτάζ του  τηλεοπτικού σταθμού Rossiya 24 έρχεται εν μέσω πληροφοριών από τους αντάρτες της Άγκυρας ότι κατέλαβαν την πόλη Nairab στην Ιντλίμπ.
«Τόσο τα συριακά όσο και τα ρωσικά μαχητικά κυριολεκτικά σώζουν τις ζωές των συριακών στρατευμάτων στην Ιτνλιμπ. Τα αεροσκάφη σταματούν τους αντάρτες ξανά και ξανά.
Αλλά ο ουρανός πάνω από την Ιντλίμπ είναι επικίνδυνος. Τόσο οι αντάρτες όσο και οι τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποιούν συνεχώς αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS κατά των ρωσικών αεροσκαφών», αναφέρει το Rossiya 24.

Όλα αυτά ενώ όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ ρωσική και συριακή Αεροπορία εξαπέλυσαν μαζικές επιθέσεις κατά των ανταρτών στην προσπάθειά τους να προωθηθούν στην ανατολική Ιντλίμπ.
Οι επιθέσεις έχουν επικεντρωθεί στις πόλεις Afis και Nayrab, την τελευταία εκ των οποίων ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν οι αντάρτες.
Στο έδαφος διεξάγονται σφοδρές μάχες καθώς οι τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται κοντά στην πόλη Saraqib προκειμένου να εξαπολύσουν νέα επίθεση κατά μήκος του στρατηγικού αυτοκινητοδρόμου Μ5 που ελέγχουν πλέον οι δυνάμεις της Δαμασκού.

https://www.pronews.gr/