4.2.20

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών πυροβολικού μεταξύ συριακού και τουρκικού Στρατού - Κτυπήθηκαν και ρωσικές θέσεις!

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών πυροβολικού στη βόρεια Συρία τώρα και πιο συγκεκριμένα βόρεια από το Χαλέπι και στην επαρχία της Ινλτίμπ. Όπως αναφέρεται τουρκικές δυνάμεις κτυπούν θέσεις των Σύρων στις περιοχές Maranaz, Jabal Ramla και Salhab, ενώ οι συριακές δυνάμεις κτυπούν θέσεις του τουρκικού Στρατού σε  Saraqib και  Khan Tuman.

Τουρκικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν βομβαρδίσει και ρωσικές στρατιωτικές θέσεις κοντά στο χωριό Kashta'ar in Sharran το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Αφριν βόρεια από το Χαλέπι. Πάντως  σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τουρκικές βολές δεν έχουν πέσει εντός της περιμέτρου των ρωσικών θέσεων, αλλά γύρω απο αυτές.
Αυτό αναφέρει ιστοσελίδα χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση ακόμη από άλλη πλευρά.

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο τουρκικός Στρατός φέρνει νέες ενισχύσεις στα σύνορα με τη Συρία στην επαρχία Χατάι δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες από Α/Κ συστήματα πυροβολικού Firtina να μεταφέρονται σε ειδικές πλατφόρμες.
Ερντογάν: «Ο Άσσαντ δεν θα προχωρήσει ούτε χιλιοστό πιο πέρα στην Ιντλίμπ»
Νωρίτερα ο Τούρκος   πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απειλούσε πως η χώρα του δεν θα επιτρέψει στο συριακό καθεστώς να προχωρήσει ούτε χιλιοστό παραπάνω  στην Ιντλίμπ.
«Είπα στον ομόλογό μου Σεργκέι Λαβρόφ ότι το καθεστώς πραγματοποιεί προκλητικές επιθέσεις εναντίον των θέσεών μας παρατήρησης στην Ιντλίμπ, ότι θα απαντήσουμε αν το συνεχίσουν αυτό και ότι είναι ανάγκη να σταματήσουν το καθεστώς το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Επίσης δεν δεχόμαστε εδώ τη δικαιολογία ότι ‘δεν μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως το καθεστώς’», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες με τη Ρωσία αναφορικά με την Ιντλίμπ πρέπει να ισχύσουν και πάλι.
Βίντεο: Ρωσικά μαχητικά πλήττουν θέσεις μισθοφόρων της Άγκυρας