13.2.20

Μικρή Βαλεντίν: Βιολογική μητέρα η γυναίκα που επικοινώνησε με τις γαλλικές αρχές

Εξ αιτίας του κινητοποιήθηκε όλη η Ελλάδα, ακόμα και ξένα κράτη, άσκοπα!Juan

Οι γαλλικές αρχές έστειλαν πριν από λίγο επίσημη ενημέρωση στις ελληνικές αρχές
 για τα αποτελέσματα της ερευνάς τους σχετικά με την εξέταση της γυναίκας που εμφανίστηκε χθες, Τετάρτη, στο αστυνομικό τμήμα του Σαιντ-Ετιέν (Saint-Étienne), ως βιολογική μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι γαλλικές αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τη μητέρα του μικρού κοριτσιού καθώς -όπως αναφέρουν από την έρευνα και τις συνεντεύξεις που έκαναν και στη γυναίκα αλλά και στο παιδί- διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για μητέρα και κόρη.
Όπως μάλιστα αναφέρουν, η γυναίκα είναι στη Γαλλία από το 2015, μιλά και γράφει άπταιστα γαλλικά, ενώ έχει ξεκινήσει και τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να γραφτεί το παιδί σε γαλλικό σχολείο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η μικρή Βαλεντίν απάντησε σε ερωτήσεις για το πώς έφτασε στη Γαλλία, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη η μητέρα ζήτησε να μην κοινοποιηθεί πουθενά η διεύθυνση κατοικίας της.
Σύμφωνα μάλιστα με τους Γάλλους, το παιδί βρίσκεται σε οικογενειακό περιβάλλον συνεπώς δεν χρειάζεται να επιληφθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας της Γαλλίας.
Αν οι ελληνικές αρχές επιμείνουν στο θέμα του DNA αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της δικαστικής συνδρομής, με τον αναμενόμενο χρόνο που απαιτείται για το σύνολο της διαδικασίας σε αυτές τις περιπτώσεις να ανέρχεται σε τέσσερις έως έξι μήνες
Πάντως στο έγγραφό τους οι Γάλλοι κάνουν ειδική αναφορά στην ψυχολογική κατάσταση του παιδιού, αναφέροντας ότι είναι πολύ χαρούμενοευτυχισμένο και υγιές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2019 μετέβη στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν, ενώ δύο ημέρες αργότερα ο πατέρας της -φοβούμενος τις νομικές επιπτώσεις- δήλωσε την εξαφάνισή της στις ελληνικές Αρχές.
Όπως ομολόγησε ο πατέρας της Βαλεντίν ήταν αυτός που κάλεσε την εν λόγω γυναίκα να πάρει το παιδί στη Γαλλία, θέλοντας, όπως, είπε να της προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον.
Για να μπορέσει να περάσει τους απαραίτητους ελέγχους στο αεροδρόμιο, η μικρή χρησιμοποίησε το διαβατήριο της κόρης της θείας της, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία.

Η ομολογία του πατέρα

Ο πατέρας ομολόγησε την Τρίτη στις Αρχές πως ήταν αυτός που έστειλε την κόρη του στη Γαλλία για να μπορέσει να έχει μία καλύτερη τύχη.
Αποφάσισε να δηλώσει την εξαφάνιση της μικρής καθώς φοβήθηκε μήπως έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Η οικογένεια είχε αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις με την αστυνομία του Κονγκό, όταν έφευγε από την πατρίδα της.
Όπως είπε, είχε συχνή επαφή με το παιδί του, που δήλωνε ευτυχισμένο στη Γαλλία.
cnn.gr
https://www.cnn.gr/