20.2.20

Το ΝΑΤΟ «φίμωσε» τρεις Έλληνες βουλευτές όταν πήγαν να απαντήσουν στον Τούρκο πρέσβη για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Πόσα άραγε πήρε ο "προεδρεύων" από τον Ερντογάν για να διακόπτει τους Έλληνες βουλευτές;
Juan
Το χθεσινό επεισόδιο στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες κατά το οποίο αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία βουλευτών έγινε μετά την εχθρική στάση του προεδρεύοντος ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει τα μέλη της να υποβάλουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν μετά την ομιλία του Τούρκου πρέσβη στο ΝΑΤΟ που συμμετείχε στη συνεδρίαση!

Μάλιστα όπως καταγγέλλει μια ημέρα μετά το περιστατικό, ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο προεδρεύων διέκοψε συνεχόμενα τρεις Έλληνες βουλευτές που επιχείρησαν να απαντήσουν στον Τούρκο πρέσβη!
Αυτό εν ολίγοις σημαίνει πως το ΝΑΤΟ καταφανέστατα παίρνει το μέρος της τουρκικής πλευράς, όπως άλλωστε έκανε και ο ΟΗΕ με την ανάρτηση των συντεταγμένων του τουρκολιβυκού μνημονίου.
Ο διεθνής παράγοντας έχει ταχθεί υπέρ της Τουρκίας.
Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό τόνισε αρχικά πως ο Πρέσβης της Τουρκίας παρουσίασε μία ειδυλλιακή εικόνα της Τουρκίας, ως «πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», εξηγώντας πως κάτι τέτοιο, «δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι».
Ξεκινώντας να θέσει την ερώτησή του αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Κίνημα Αλλαγής, διεκόπη από τον προεδρεύοντα, κάτι που συνέβη και στη Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μετά συνέβη και με μένα, αλλά επέμενα ότι έβαζα μια άλλη διάσταση στην ερώτηση, θέλοντας να ακουστεί ότι η Τουρκία όχι μόνο παραβιάζει τους νόμους, αλλά βάζει άλλα δεδομένα στην περιοχή», είπε ο βουλευτής κ. Βολουδάκης στον ΑΝΤ1 χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη» τη «φασαρία».
«Δεν είναι δυνατόν οι σύμμαχοί μας να μη λαμβάνουν υπόψη τις αρχές του ΝΑΤΟ, με πρώτη απ' όλες τη νομιμότητα», σημείωσε και πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που δεν είναι φυσιολογική, δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι».
pronews