27.2.20

Τα ΜΑΤ και ο Στρατός φεύγουν από Λέσβο-Χίο - Η λογική επιστρέφει;

Σε εκκένωση των νησιών της Λέσβου και της Χίου προχωράει η κυβέρνηση ενώ αποσύρονται τα μηχανήματα του Στρατού τα οποία και θα κατασκεύαζαν τις νέες «δομές φιλοξενίας».
Πρόκειται για ήττα της κυβέρνησης η οποία αναγκάζεται να προχωρήσει σε τακτικό ελιγμό μετά τα όσα έγιναν χθες αλλά όμως δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της όπως άλλωστε ήδη το έχει ανακοινώσει.

Στα καράβια μπαίνουν οι κλούβες των ΜΑΤ για να αποχωρήσουν από το νησί της Λέσβου, ύστερα από τα σφοδρά επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και νησιώτες.


Την ίδια στιγμή μετά την πολιορκία” του στρατοπέδου της Παγανής , αλλά και την πίεση που υπέστη χθες όλη μέρα το προσωπικό που χειρίζεται τα μηχανήματα του στρατού δόθηκε εντολή για να επιστρέψουν όλα τα μηχανήματα του Στρατού, στις βάσεις τους.
Ανώτεροι στρατιωτικοί είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι Ένοπλες Δυνάμεις να έρθουν αντιμέτωπες με τις τοπικές κοινωνίες όπως και έγινε
Στην κυβέρνηση όμως θεώρησαν πως μπορούν να επιβληθούν με ισχύ σε ανθρώπους που θα αγωνιστούν για τα νησιά τους και τα σπίτια τους, δηλαδή έχοντες άμεσο έννομο συμφέρον για να τα παίξουν όλα για όλα.
Όπως αποδείχτηκε ακολουθήθηκε άφρονα πολιτική.
Να πούμε πως οι Εθνοφύλακες θεώρησαν συνεργούς τον Στρατό γι' αυτό και έσπευσαν να παραδώσουν τα όπλα τους στην 96 ΑΔΤΕ. Τελικώς δεν το έπραξαν αλλά έδωσαν διορία μέχρι το Σάββατο για να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και για να αποσυρθούν τα στρατιωτικά μηχανήματα.
Μόνο στην Λέσβο υπάρχουν 3.500 όπλα (τυφέκια εφόδου).
Τα έργα πάντως δεν ανακαλούνται, άλλωστε έχουν δοθεί σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν αυτές την διεκπεραίωσή τους αλλά και οι κάτοικοι δεν θα τις αφήσουν να το κάνουν.
Η μόνη λογική που θα μπορούσε να ευδοκιμήσει είναι ή να κλείσουν τα σύνορα ή να πηγαίνουν τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες σε ακατοίκητα νησιά καθώς οτιδήποτε άλλο θα έχει αντιδράσεις.
PRONEWS.GR