5.2.20

Καραγκιοζλίκια… Ποιος θα μας σώσει από τους αμελέτητους;

Χρονογράφημα του Ευάγγ. Αθανασιάδη



Σε ένα κανάλι βγήκε ένας μάλλον τουρίστας και αργόσχολος. 

Αδόμητος, ασύντακτος και ακατάληπτος. Το κακό είναι ότι δήλωσε Ναύαρχος. 
Τις οίδε;.. Ελλάδα είναι… ότι δηλώσεις.

Μέσα σε 10 λεπτά κατάφερε και διαφώνησε με την πρακτική που ακολουθήθηκε στις ενέργειες αντιμετώπισης του τουρκικού ερευνητικού. Αλλά σε λίγο και με τον εαυτό του.

Εξέφρασε τέσσερεις αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες μεταξύ τους προτάσεις.
Και τελικά ο ίδιος διαφωνώντας με τα γενόμενα, …δήλωσε ότι θα έκανε ακριβώς το ίδιο, με αυτό που έγινε. Τώρα εγώ πρέπει να τον ακούω στα σοβαρά!

Και έκλεισε με το να πάμε να συμφωνήσουμε πρόθυμα διμερώς, σε ότι μας πούνε οι Τούρκοι, και αν δεν τελείωνε η εκπομπή, μάλλον θα πρότεινε να κάνουμε επίκυψη με κατεβασμένα παντελόνια, ίσως κάνοντας και σχετική επίδειξη.

Διαφωνούσε με τα 5 Μποφόρ του καιρού, αλλά η τρικυμία «εν τω κρανίω του» άγγιζε τα 12 μποφόρ γεμάτα. Με τόσα μποφόρ μάλλον πρέπει να του απαγορεύεται ο απόπλους και η ελεύθερη κυκλοφορία. Δεν έχει τα στοιχεία της «αβλαβούς διελεύσεως».

Όταν κάποιος δεν έχει να προσφέρει κάτι θετικό, καλύτερα να το βουλώνει, κύριε ναύαρχε, αλλά και πολλοί άλλοι ανευθυνοϋπεύθυνοι, φωτεινοί παντογνώστες.

Δεν γνώριζε τα πραγματικά περιστατικά. Η ενημέρωσή και η γνώση του αντιστοιχούσε σε πεταχτή ανάγνωση των πηχυαίων τίτλων των εφημερίδων στο περίπτερο, έξω από το στούντιο.

Για την τεκμηρίωση πότε έχουμε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ειδικά στις έρευνες, υπάρχουν πολύ λεπτές, λεπτότατες και ιδιάζουσες διακρίσεις (ίσως κάνουμε κάποια αναφορά). Τα υπάρχοντα δεδομένα δεν στοιχειοθετούν ότι έγινε παραβίαση. Για την πιστοποίηση δεν αρκεί μόνο το στοιχείο της διέλευσης.

Για τη διάκριση αυτού του κρισίμου σημείου, θέλαμε την γνώμη ενός ειδικού. Αλλιώς θα φωνάζαμε μπακάλη. Απάντηση Πυθίας: Οι άλλοι ενήργησαν λάθος, αυτός θα ενεργούσε …αναλόγως ...να δούμε, αλλά με τον ίδιο τρόπο…

Αλλά και οι δημοσιογράφοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Πρέπει να εξασφαλίζουν την ορθή εκτέλεση του λειτουργήματός τους, με σεβασμό στην ενημέρωσή μας. Και μάλιστα για λεπτά Εθνικά θέματα.

Και επειδή το κανάλι είναι κυβερνητικής αποκλίσεως ή και προσκολλήσεως, μήπως θέλει
«να μας «φορέσει» τις διμερείς συμφωνίες ή και να μας αφαιρέσει τα παντελόνια».

Απαράδεκτη και η παρουσία και η παρουσίαση.
Να βγει ο μπόγιας να τους μαζέψει, υπερβαίνοντας προς στιγμή τα ευαίσθητα αισθήματά μας.

Εξ άλλου, καλό είναι όλοι μας να εξακολουθούμε να περνάμε ετησία υγειονομική εξέταση. Είναι μια καλή συνήθεια.

Η κοινωνία των ανωτάτων Αξιωματικών του ναυτικού με την εγνωσμένη ευαισθησία  και τον υψηλό αριστοκρατικό εγωισμό τους, πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και να τον επαναφέρουν στην σοβαρότητα, την ευπρέπεια, τη τάξη και στη σιωπή. Ας συνεχίσει την «αβλαβή διέλευση» από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Και να όμως που τελικά θα συμφωνήσω μαζί του.

Καραγκιοζλίκια.

Αλλά όχι για το περιστατικό, αλλά για την εκπομπή…!!!