25.2.20

Συρία: Μεγάλη τουρκική αντεπίθεση στην Ιντλίμπ - Κατέλαβαν πόλη - Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί

Μαζική αντεπίθεση εξαπέλυσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι ισλαμιστές φιλότουρκοι αντάρτες τις τελευταίες ώρες στην επαρχία της Ιντλίμπ στην βορειοδυτική Συρία με αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα στρατιωτών του συριακού Στρατού.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι αντάρτες κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Ναϊράμπ, νοτιοανατολικά της πόλης Ιντλίμπ, αλλά με βαρύ τίμημα, καθώς 53 ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε μια ημέρα σε διάφορα μέτωπα στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.
Επίσης σκοτώθηκαν 41 πολιτοφύλακες που πρόσκεινται στην συριακή κυβέρνηση.

Πάντως η επίθεση του συριακού Στρατού, δεν έχει ανακοπεί ακόμα τουλάχιστον.
Στην περιοχή Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια και δυτικά της μεγάλης πόλης της Μάαρετ αλ Νουμάν οι αεροπορικές επιτροπές των ρωσικών μαχητικών είναι σφοδρές και επέτρεψαν στον συριακό Στρατό να προωθηθεί νότια του αυτοκινητόδρομου Μ4, που συνδέει τη μεγάλη πόλη του Χαλεπιού με την παράκτια επαρχία Λατάκια
Ο τελικός στόχος είναι να ξανακερδίσει τον έλεγχο των τμημάτων αυτού του αυτοκινητόδρομου που διασχίζει το Ιντλίμπ, που σήμερα τελούν υπό τον έλεγχο ισλαμιστών και Τούρκων.
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν προωθηθεί κατακτώντας 10 τοποθεσίες και χωριά νότια του Μ4.
«Μονάδες του συριακού Στρατού συνεχίζουν να προωθούνται στο νότιο Ιντλίμπ», επιβεβαίωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, αναφέροντας την κατάκτηση την Κυριακή και τη Δευτέρα τουλάχιστον επτά χωριών και τοποθεσιών.
pronews