2.2.20

Ο Ερντογάν απειλεί ευθέως τον Άσσαντ: «Θα απαντήσουμε στρατιωτικά στην Ιντλίμπ όπου κριθεί απαραίτητο»


Άρματα και βαριά όπλα μεταφέρουν οι Τούρκοι στην  Ινλίμπ, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδονται μετά την εντολή, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για πλήρη ανάπτυξη των δυνάμεων στην βόρεια Συρία λέγοντας "πως θα απαντήσουμε στρατιωτικά (κατά του Άσσαντ) όπου αυτό κριθεί απαραίτητο".
Τουρκικά στρατιωτικά κομβόι με οχήματα μεγάλου κυβισμού, φορτωμένα με άρματα μάχης διασχίζουν τον δρόμο κατευθυνόμενα προς την Συρία, όπως φαίνεται στα βίντεο.
Στην ίδια την  Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και την ρωσική Αεροπορία που την υποστηρίζει. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι δυνάμεις της Δαμασκού ανακαταλαμβάνουν περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο του υποτιθέμενου «ελεύθερου συριακού στρατού» ουσιαστικά όμως των εξτρεμιστών μουσουλμάνων ανταρτών.

A second military convoy of the Turkish army entered from the Kafrlossin crossing in the Idlib countryside, north toward Syria, which is composed of military vehicles and large closed cars.
A second military convoy of the Turkish army entered from the Kafrlossin crossing in the Idlib countryside, north toward Syria, which is composed of military vehicles and large closed cars.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Mohamad Rasheed محمد رشيد
Να σημειωθεί ότι χθες Σάββατο, μισθοφόροι  αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων βορειοανατολικά του Χαλεπιού.
Όπως ανακοίνωσαν πηγές των ανταρτών η επίθεση επικεντρώθηκε σε μια περιοχή κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν η Τουρκία και οι αντάρτες μισθοφόροι  σύμμαχοί της από το 2017.
Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, υποστηριζόμενος από την Αεροπορία της Ρωσίας, σημείωσε αυτή την εβδομάδα γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αλ Μπαμπ.
Η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια τμήματα του Χαλεπιού αποτελούν τα τελευταία μεγάλα προπύργια των εξτρεμιστών μουσουλμάνων  στην Συρία.
Την ίδια ώρα δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην πόλη Αλ-Μπαμπ στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από την Τουρκία.
Οι  εκρήξεις προκλήθηκαν από επιδρομές που εκτελέστηκαν από ρωσικά αεροσκάφη  τα οποία στόχευαν σε τζαμί κοντά σε νοσοκομείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε θέσεις καθεστώτος Άσαντ πιστών πολιτοφυλακών στα νότια τμήματα της Αλ-Μπαμπ.
Βίντεο από φιλοτουρκικό λογαριασμό στο twitter όπου ελικόπτερα της Συρίας πετούν τις λεγόμενες βόμβες-βαρέλια.
Have you ever seen a barrel thrown from a helicopter until it reaches the ground?
The high-definition video shows the moment when the barrel bomb was thrown from Assad's helicopters until it exploded among civilian homes in the city of Maarat al-Numan.

618 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

pronews