27.2.20

Αδιανόητο: Οι άνδρες των ΜΑΤ φεύγοντας από τη Χίο αποκαλούν τους κατοίκους Τουρκόσπορους (βίντεο)

Κατακριτέα είναι η βιαιότητα και οι βωμολοχίες  ορισμένων κατοίκων αλλά περισσότερο κατακριτέα και απαράδεκτη είναι η συμπεριφορά, η καταστροφή ιδιωτικών αυτοκινήτων από ορισμένους άνδρες των  Μ.Α.Τ οι οποίοι υποτίθεται ότι  αφού εκπροσωπούν την έννομη τάξη θα πρέπει να διατηρούν τη ψυχραιμία τους και να μη συμπεριφέρονται σαν "μπαχαλάκηδες"
Juan
Με επεισοδιακό τρόπο καταγγέλουν οι κάτοικοι της Χίου ότι αποχώρησαν οι άνδρες των ΜΑΤ που είχε στείλει η κυβέρνηση στο νησί, σε μια προσπάθεια επιβολής του σχεδιασμού της για τη δημιουργία κλειστών δομών αλλοδαπών.

Παρά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκο, ότι λιμενικοί στην Λέσβο έκαναν άσεμνες χειρονομίες κατά την διάρκεια της αποχώρησης των ΜΑΤ από το νησί, το φως της δημοσιότητας βλέπουν βίντεο που δείχνουν ΜΑΤ στη Χίο να σπάνε αυτοκίνητα και να αποκαλούν τους Χιώτες «τουρκόσπορους» κατά την διάρκεια αποχώρησης τους από το έτερο νησί.
Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διαψεύδει τα περί προπηλακισμού αστυνομικών από λιμενικούς στη Λέσβο. 
Ειδικότερα, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τη σημερινή καταγγελία προέδρου συνδικαλιστικού οργάνου Σώματος Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία κατά τη σημερινή αναχώρηση στελεχών της ΕΛΑΣ από το λιμάνι της Μυτιλήνης, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν σε χειρονομίες εις βάρος τους».
Στο λιμάνι της Χίου βρίσκονταν 14 κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, περιμένοντας την άφιξη του πλοίου για την αποχώρησή τους από το νησί.
Λίγο πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», οι δυνάμεις των ΜΑΤ, κινούμενοι εναντίον ομάδας 15 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον λιμένα Μεστών και σε απόσταση ασφαλείας.
Έφθασαν στο σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Τουρκονήσια, χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία που «οφείλουμε να τις διερευνήσουμε».