12.2.20

Καταπέλτης ο Γιώργος Χαρβαλιάς για το σκάνδαλο των νέων ταυτοτήτων.


Τι στο καλό συμβαίνει πάλι με την υπόθεση με τις νέες ταυτότητες; Ξανά οι Γερμανοί στη μέση;
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
Βρήκα εξαιρετικά αμήχανες τις εξηγήσεις και τις δικαιολογίες που ψέλλισαν «κύκλοι του Μαξίμου» για να απαντήσουν σχετικά με το κυοφορούμενο σκάνδαλο της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, που σημειωτέον θα…αγοράζεται υποχρεωτικά από τον κάθε Ελληνα πολίτη.

Και ασφαλώς θα πρόκειται για σκάνδαλο και μάλιστα καραμπινάτο, αν με αχρείαστες «πρόνοιες» και παραθυράκια στον επικείμενο διαγωνισμό, αποκλειστούν περισσότεροι από 20 υποψήφιοι διεκδικητές του έργου, για να μείνουν τελικά τρείς και στο τέλος ο μοναδικός «γερμανός αγαπημένος» που θα εκτινάξει το budget αυτής της ήδη εξαιρετικά πολυδάπανης ανάθεσης κατά 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον!
Μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά αυτά σε μία κυβέρνηση που για ένα άλλο τεράστιο project, όπως το Καζίνο του Ελληνικού, τρέχει διαγωνισμό με έναν(1) υποψήφιο, όμως σας βεβαιώνω ότι ούτε φυσιολογικά είναι, ούτε «κανονικά» και αν τελικά επαληθευτούν οι υποψίες κάποιος θα πάει φυλακή.
Στην αρχή τους έφταιγε η «Δημοκρατία» που ανέδειξε την οσμή σκανδάλου, τώρα τους φταίει το «πληρωμένο πιστόλι» ο εχθρός του…Εθνους, Βαξεβάνης, που προχωρά σε νέες αποκαλύψεις, επειδή εκτελεί «διατεταγμένη αποστολή» υπονόμευσης της κυβέρνησης.
Σας διαβεβαιώνω ότι με τον συγκεκριμένο συνάδελφο -την ερευνητική ματιά του οποίου πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι σέβομαι- με χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Είναι γνωστό ότι για μία σειρά πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων έχουμε απολύτως αντιδιαμετρικές απόψεις.
Βρήκα όμως το προχθεσινό ρεπορτάζ του πολύ πιο πειστικό και τεκμηριωμένο από τις πρόχειρες και ασυνάρτητες κυβερνητικές απαντήσεις που παραπέμπουν περισσότερο στο γνωστό ανέκδοτο με τον …βασανισμό των μαύρων.
Λέει η κυβέρνηση ότι ματαίωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό για τις ταυτότητες του μέλλοντος επειδή ήθελε να ενσωματώσει τις …προχωρημένες προδιαγραφές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θέλει να περάσει ο υπουργός-γκουρού της ψηφιακής τεχνολογίας, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Θα συνιστούσα κατ’ αρχήν ο γκουρού της πληροφορικής να βρει τρόπους για να μην πέφτουν κάθε τρείς και λίγο οι σελίδες υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών, λόγω κακόβουλων επιθέσεων.
Και κατά δεύτερον οι «προχωρημένες προδιαγραφές» της σούπερ ταυτότητας δεν προυποθέτουν την έγχρωμη φωτογραφία με ψηφιακή εγχάραξη.
Αντιθέτως μια τέτοια φωτογραφία αποτελεί την φωτογραφική πρόνοια που πετάει 20 εταιρείες απέξω και αφήνει μονάχη της σε έναν ευχάριστο περίπατο την γερμανική Veridos η οποία, όπως αποκαλύπτει ο Βαξεβάνης έκανε πρόσφατα μέσω της ελληνικής θυγατρικής της επένδυση ύψους 23 εκατομμυρίων για μονάδα ψηφιακής εγχάραξης (με τα μισά περίπου από αυτά μέσω δανειοδότησης της Εθνικής που όταν έρχεται η ώρα αμιγώς ελληνικών επενδύσεων …δεν δίνει στη μάνα της νέρο).
Λέει κι άλλα πολλά και ωραία ο συνάδελφος στο ρεπορτάζ του για περίεργους μεσάζοντες και πρόθυμους συνομιλητές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Αλλά δεν είναι της παρούσης.
Ας μείνουμε προς το παρόν στην επισήμανση ότι οι εξηγήσεις της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου πειστικές και θα πρέπει να προσέξει πολύ γιατί η υπόθεση βρωμάει…

Πηγη: hellasjournal.com
https://olympia.gr/