28.1.20

Υπέροχα… Κάνουν κατάληψη στο ΕΠΑΛ υπέρ του τραμπούκου μαθητή! (vid.)

Δεν θελήσαμε να βάλουμε το video  από προχθές που μας εστάλη (επειδή συνέβη προ έτους) αλλά μετά τη συμπαράσταση στο τραμπουκοειδές από τους...θαυμαστές  του, προχωρήσαμε στη παρούσα ανάρτηση.--------
Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελίου Θεσσαλονίκης, μετά τον σάλο που προβλήθηκε με το βίντεο, το οποίο εμφανίζει μαθητή να «τραμπουκίζει» καθηγήτρια. Η κατάληψη λαμβάνει χώρα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον μαθητή, ο οποίος αντιδράει στο ενδεχόμενο ποινικής δίωξής του.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από έναν χρόνο, με τον μαθητή να τιμωρείται με ...μία ημέρα αποβολή.(!) Ωστόσο, το βίντεο του συμβάντος ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μόλις πριν από λίγες ημέρες. 
Σύμφωνα με τα πλάνα, ο ανήλικος φωνάζει, βρίζει και απειλεί την καθηγήτρια, ζητώντας να σβήσει την «απουσία» που του έβαλε.
Παρά την οξύθυμη συμπεριφορά του μαθητή, η καθηγήτρια επιδεικνύει απαράμιλλη ψυχραιμία, διατηρώντας την αυτοκυριαρχία της καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού. «Με τα παιδιά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να είμαστε σαν σε εκκλησία. Όμως ακόμη και αν τα παιδιά δεν κάνουν ησυχία μέσα στην τάξη, εγώ πρέπει να είμαι ψύχραιμη. Είμαι εκπαιδευτικός δείχνω τον δρόμο» δήλωσε η καθηγήτρια, μιλώντας στο «Open».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας παρενέβη άμεσα, με την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως, να ξεκαθαρίζει ότι «τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στα σχολεία μας». «Το βίντεο διερευνάται ήδη αρμοδίως» έσπευσε να προσθέσει.