17.1.20

Πήρε άδεια η Άγκυρα από τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη του συστήματος Α/Α MIM-23 HAWK στην Λιβύη;

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία, καθώς η Άγκυρα παραβίασε το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, ο τουρκικός στρατός φαίνεται πως ενισχύει τις δυνάμεις που αντιμάχονται τον στρατάρχη Χάφταρ στέλνοντας αντιαεροπορικά συστήματα Korkut και όχι μόνο.
Και το όχι μόνο πηγαίνει στο σύστημα α/α MIM-23 HAWK καθώς είναι αμερικανικής προέλευσης.
Δηλαδή η Άγκυρα έχει εξασφαλίσει την αμερικανική άδεια;
Το παρακάτω βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνει μεταφορά του συστήματος ACV-30 Korkut SPAAG σε περιοχή της Λιβύης. Και προφανώς δεν πρέπει να στείλει υλικά η Τουρκία, αλλά είναι ένα σύστημα εγχώριας ανάπτυξης που σημαίνει ότι δεν ρωτάει κανέναν.


Την ίδια ώρα, υπάρχουν φήμες για μεταφορά τουρκικών πυραύλων ΜΙΜ-23 I-HAWK μαζί με ραντάρ MPQ-64 σε λιβυκό έδαφος όπως εμφανίζουν και παλι βίντεο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής προστασίας του καθεστώτος της Τρίπολης. Οι φήμες είχαν κυκλοφορήσει σε αρκετά μέσα της Τουρκίας, και τα είχαν αναπαράγει και αρκετοί λογαριασμοί της γειτονικής χώρας στο Twitter.
First documented appearance of recent military aid to - we see here MIM-23 Hawk medium-range surface-to-air missiles along with AN/MPQ-64 Sentinel 3D radar in air base in
73 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Οι ΗΠΑ έδωσαν την άδεια για την ανάπτυξη του εν λόγο συστήματος στην Λιβύη;
pronews