14.1.20

H Ελλάδα ζητάει «σε όλους τους τόνους» να συμμετάσχει στη Συνδιάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη



Προσπάθεια να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη κάνει η Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας.
Απαντώντας σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σχετικά με το γεγονός ότι τόσο από τη Μόσχα όσο και από τη Σύνοδο του Βερολίνου για το Λιβυκό, η Ελλάδα φαίνεται να απουσιάζει, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι η Αθήνα δεν είναι απούσα από τις εξελίξεις.
«Έχουμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα τόσες πολλές πρωτοβουλίες που κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα. Είτε σε επίπεδο Πρωθυπουργού, είτε σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικων. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι απούσα αλλά είναι στο κέντρο των εξελίξεων. Κάνουμε κάθε προσπάθεια για να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει να κάνει με την επίλυση του προβλήματος στη Λιβύη, πάντα σε στη βάση πολιτικής λύσης. Μια από αυτές τις διαδικασίες είναι και η Σύνοδος του Βερολίνου. Έχουμε ζητήσει να συμμετάσχουμε, αλλά παράλληλα προχωρούμε την παρουσία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, γιατί επαναλαμβάνω ότι η πολιτική λύση στη Λιβύη, είναι αυτή η οποία προκρίνει και η ΕΕ και εμείς και δεν θέλουμε την στρατιωτική λύση. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και για την εξασφάλιση της ειρήνης και για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Στην Αθήνα, πάντως, θεωρούν ότι είναι προτιμότερο η λύση στο ζήτημα της Λιβύης να δοθεί στο Βερολίνο και όχι στη Μόσχα, καθώς πιστεύουν ότι η όποια λύση θα είναι πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις.
Πηγή: iefimerida.gr