5.1.20

«Λάθος» Νετανιάχου μιλώντας για EastMed με αποδέκτη την Άγκυρα: «Το Ισραήλ είναι πυρηνική δύναμη»!

Σε ένα μάλλον όχι …. γλωσσικό «ολίσθημα», υπέπεσε ο Iσραηλινός πρωθυπουργός  Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος χαρακτήρισε το Ισραήλ «πυρηνική δύναμη», μιλώντας όχι σε μια τυχαία ομήγυρη, αλλά στην ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ για τις πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραφε΄με Ελλάδα και Κύπρο για τον EastMed, την ώρα που γνώριζε βέβαια ότι τον κατέγραφαν οι κάμερες.

Το  Ισραήλ διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ότι έχει στην κατοχή του πυρηνικά όπλα, διατηρώντας την πολιτική της αμφισημίας εδώ και δεκαετίες.
Η αναφορά  Νετανιάχου έγινε κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, καθώς διάβαζε στα εβραϊκά έτοιμο κείμενο δηλώσεων για την συμφωνία με την Ελλάδα και την Κύπρο για τον αγωγό EastMed και φυσικά αυτό έχει τη σημασία του, καθώς ο Ερντογάν  έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αφήσει να γίνει αυτός ο αγωγός, απειλώντας Ελλάδα και Ισραήλ με "καταστροφή" των σχεδίων για τον αγωγό.
Μάλιστα ο Τούρκος αντιπρόεδρος  Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού είχε δηλώσει σχολιάζοντας την υπογραφή του ευρωμεσογειακού αγωγού :
«Υπάρχουν παιχνίδια εναντίον μας που στόχο έχουν να μην μπορούμε να βάλουμε τα πόδια μας στο νερό, να μην μπορούμε να ρίξουμε παραγάδι. Είμαστε εκεί για να τα καταστρέψουμε»
Τώρα ο Νετανιάχου και ουσιαστικά απατώντας στις τουρκικές απειλές απάντησε με ένα "λάθος" χαμογελώντας στο τέλος με νόημα, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο:
«Η σημασία αυτού του σχεδίου είναι ότι μετατρέπουμε το Ισραήλ σε πυρηνική δύναμη», είπε ο Νετανιάχου, για να σπεύσει να επανορθώσει λέγοντας: «…ενεργειακή δύναμη».

pronews