9.1.20

Ισχύει τελικά το πρόστιμο του ΕΣΡ για τα «Φατσέϊκα» στο «Καφέ της Χαράς»; (βίντεο)

Η επιστροφή του Καφέ της Χαράς φέρνει και πάλι στην τηλεόραση μια καλτ περσόνα και τα... αδιανόητα ελληνικά του, τα περίφημα «Φατσέικα».
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Το Καφέ της Χαράς» ήταν σίγουρα νοσταλγικό. Από τους χαρακτήρες του απίθανου χωριού που εμπνεύστηκε ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά δεν έλειπε φυσικά ο Βαγγέλης Φατσέας, ο καφετζής που εξόργιζε τον Δήμαρχο Πώπωτα.

Η περσόνα που υποδύεται ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο «Καφέ της Χαράς» έχει ξεχωρίσει στην τηλεοπτική ιστορία για τα απίθανα μαργαριτάρια του. Τις λέξεις που «επινοεί» προσπαθώντας να μιλήσει επίσημα.
Το πρόστιμο του ΕΣΡ για τα «Φατσέϊκα» στο «Καφέ της Χαράς»
Τα μαργαριτάρια του Φατσέα στη σειρά «Το Καφέ της Χαράς» μπορεί να είναι τα αγαπημένα των φανατικών της σειράς, δεν είχαν γίνει όμως δεκτά με ιδιαίτερη ζέση από τα μέλη του ΕΣΡ, πριν από 9 χρόνια.

Τα επεισόδια του «Καφέ της Χαράς» προβάλλονταν σε επανάληψη από τον ΑΝΤ1, αφού η σειρά είχε ολοκληρωθεί το 2006, όμως αυτό δεν απέτρεψε στο ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στο κανάλι. Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα από τον Ιανουάριο του 2011, το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο είχε επιβάλει πρόστιμο 15.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για το «Καφέ της Χαράς» με αιτιολογία «την ανάγκη διαφύλαξης της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας και της τήρησης της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων»!
Μιλώντας για το «Καφέ της Χαράς», ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς Χάρης Ρώμας, κλήθηκε να σχολιάσει εκείνη την απόφαση του ΕΣΡ. «Μια φορά άκουσα και μάλιστα ένα μικρό πρόστιμο» σχολίασε για τα «φατσέικα» και έσπευσε να προσθέσει. «Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Πριν από δύο χρόνια εγώ και η Άννα Χατζησοφιά ήμασταν επίσημοι προσκεκλημένοι της σχολής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Κομοτηνής για μια μεγάλη διάλεξη με θέμα: "Τα Φατσέικα μια καινούρια γλώσσα που δημιουργεί η τέχνη"».