20.1.20

Βίντεο: Τεράστιες αμμοθύελλες πλήττουν την Αυστραλία

Τα φαινόμενα αυτά δεν μοιάζουν με φυσικά...
ΑΛΕΞ
Μετά τις φονικές πυρκαγιές, σειρά στα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Αυστραλία περιλαμβάνονται αμμοθύελλες, σφοδρές χαλαζοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες καταστροφές στη χώρα.

Οι ριπές του ανέμου έφτασαν μέχρι και τα 107 χιλιόμετρα ανά ώρα σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Γραφείο Μετεωρολογίας, με το φαινόμενο της αμμοθύελλας να προκαλεί δέος.
Στη Μελβούρνη σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/01) έντονη χαλαζόπτωση, ενώ σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας μαίνονται σφοδρές βροχοπτώσεις.
In Australia, people have been filming rolling clouds of dust sweeping across New South Wales.

The massive dust storms blanketed entire towns and blacked out the sun over the weekend. https://cnn.it/36fQ0Jj 

1.272 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Στην Καμπέρα σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις, με πολλά δέντρα να ξεριζώνονται, ενώ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ζήτησαν από τους πολίτες να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλές σημείο και να μην τα παρκάρουν κάτω από δέντρα ή ηλεκτροφόρα καλώδια.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας να προετοιμαστούν για την άφιξη καταιγίδας.
Στη Βικτώρια, όπου εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές, οι βροχοπτώσεις της νύχτας έγιναν δεκτές με ανακούφιση, όμως οι Αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να τις συνοδεύουν, κυρίως κατολισθήσεις.
Παράλληλα, ένα τεράστιο σύννεφο κόκκινης σκόνης κάλυψε αρκετές πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας. Κάτοικοι έχουν καταγράψει εντυπωσιακές εικόνες ενός τοίχους σκόνης το οποίο προχωρούσε απειλητικά. Κάποιοι περιέγραψαν πως στη μέση της ημέρας τα πάντα σκοτείνιασαν.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει καεί μια περιοχή με μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό της Πορτογαλίας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.000 σπίτια.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι παρά την αλλαγή... ύφους των καιρικών φαινομένων, κάποιες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται.
pronews