17.1.20

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ευχαριστεί την Ελλάδα για την προστασία του Χαφτάρ: Διπλωματικές ζυμώσεις για τη Λιβύη, στο «παιχνίδι» και η Ελλάδα


Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), στον επίσημο λογαριασμό του στο «Twitter», δημοσίευσε φωτογραφίες που απεικονίζουν τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας που έλαβε η Ελλάδα για την προστασία του Χαφτάρ, ο οποίος από χθες το βράδυ είναι στην Ελλάδα για επαφές με την κυβέρνηση. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από την πρόταση: «Σ’ ευχαριστούμε Ελλάδα που τον κρατάς ασφαλή».
Υπενθυμίζουμε ότι χθες το βράδυ ο στρατάρχης Χαφτάρ είχε συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ενώ σήμερα θα ξανασυναντηθεί με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, αφού πρώτα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η επίσκεψη του Χαφτάρ στην Αθήνα, πριν μεταβεί στο Βερολίνο, για τη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, στην οποία δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα, δείχνει, τουλάχιστον, ότι ο Λίβυος στρατιωτικός, υπολογίζει την Ελλάδα και θέλει τη συνεργασία μας. Εκτός από τους Δένδια και Μητσοτάκη, ο Χαφτάρ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρο Διακόπουλο.
Όλες αυτές οι εξελίξεις συνοδεύονται, αφενός από τη ρευστή κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, με την κατάπαυση του πυρός να είναι το ζητούμενη για τη διεθνή κοινότητα (σύμφωνα με το Βερολίνο, ο Χαφτάρ έχει δεσμευτεί να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός, παρά το γεγονός ότι δεν την έχει υπογράψει), αφετέρου από την ανακοίνωση Ερντογάν για αποστολή στρατού στη Λιβύη και σεισμογραφικού πλοίου νότια της Κρήτης, σε ελληνικές περιοχές.
https://defencereview.gr/