7.1.20

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στον Λευκό Οίκο


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Η συνάντηση των δυο ηγετών διήρκεσε περίπου 90 λεπτά ενώ από λεπτό σε λεπτό αναμένεται ο Έλληνας πρωθυπουργός να κάνει δηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στον Λευκό Οίκο, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια.
Λίγο αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός Πρόεδρος είχαν διμερή συνάντηση και στη συνέχεια ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
Σημειώνεται πως στη συνάντηση από αμερικανικής πλευράς ήταν παρών, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο σε μια συγκυρία που, όπως έχει τονίσει, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ.
Τόσο η ψήφιση του Eastmed Act από το Κογκρέσο και η υπογραφή του από τον Αμερικανό Πρόεδρο, όσο και οι θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εναντίον της δήθεν συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις, την ώρα που η Τουρκία έχει οδηγηθεί, όπως έχει σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης, στην απόλυτη απομόνωση.
https://www.newsbeast.gr/