7.1.20

Λεηλατήσαμε τα εδάφη τους και ακόμα δεν χορτάσαμε, και τώρα τους λέμε και από πάνω «καταπατείτε τα δικαιώματά μας». Πλήρης αναίδεια!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί/EPA

Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Ο Μουσταφά Ακιντζί αφάνισε τα τελευταία ψίχουλα ελπίδας που υπήρχαν μέσα στην κοινότητα σε σχέση με τον ίδιο. Και έδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν έχει καμία σοβαρή διαφορά από τους άλλους Τουρκοκύπριους και τους εκ Τουρκίας πολιτικούς στην προσέγγισή του για το Κυπριακό.
Λέω «για άλλη μία φορά», διότι το έδειξε και προηγουμένως. Όπως οι άλλοι, κατηγορεί και αυτός συνεχώς την ελληνοκυπριακή πλευρά και θεωρεί μόνο την ελληνοκυπριακή πλευρά υπεύθυνη για τη μη λύση και τις εντάσεις. Δεν βρίσκει κανένα φταίξιμο στην Τουρκία. Κατά τη γνώμη του, η Τουρκία είναι αθώα. Έχει τη φωλιά της καθαρή. Επιπλέον, είναι μια Τουρκία στην οποία δίνει κατεύθυνση ο ισλαμοφασίστας δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνθλίβει με φασιστικό τρόπο όλους τους αντιπολιτευόμενους στο εσωτερικό, καβγαδίζει με όλους τους γείτονές του στην εξωτερική πολιτική, καυχιέται για τις εισβολές και τις κατοχές του και συνεργάζεται με τρομοκράτες τζιχαντιστές όπως το Ισλαμικό Κράτος.
  • Σύμφωνα με τον Ακιντζί, αυτός ο δικτάτορας που δεν φοβάται κανέναν, είναι αθώος στην Κύπρο, έχει πολύ καλές προθέσεις και θέλει λύση. Δηλαδή, ο άνθρωπος που δεν έκανε τίποτα καλό πουθενά και από την κακία του δεν βλέπει καλό κανένας, μόνο το δικό μας καλό θέλει, έτσι; Και πάντα έχει δίκιο. Και η άλλη πλευρά έχει άδικο! Γι’ αυτό προσπαθείς να μας πείσεις Μουσταφά;
Ζητάς από εμάς να πιστέψουμε έναν εισβολέα και κατακτητή, έναν ισλαμοφασίστα; Έφεραν ρομπότ στη χώρα μας. Αεροπλάνα πάνω από το κεφάλι μας. Δεν λες κουβέντα γι’ αυτό! Θα φέρουν και πολεμικά αεροπλάνα. Δεν λες κουβέντα! Φτιάχνουν ναυτική βάση. Και γι’ αυτό δεν λες κουβέντα! Τι λες; «Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ένοχη»! Μόνο αυτό! Δεν ξέρεις κάτι άλλο; Εσύ. Αυτός. Ο άλλος. Δεν ξέρετε κάτι άλλο; Όλοι είστε αθώοι πάντα. Έχετε τη φωλιά σας καθαρή!
  • Γιατί φταίει μόνο η ελληνοκυπριακή πλευρά, λέει; Παραγνώρισε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, λέει! Κοιτάξτε κουβέντα! Δεν έμεινε δικαίωμα των Ελληνοκυπρίων που δεν καταπατήσαμε εδώ και 45 χρόνια. Τους διώξαμε με τα όπλα από τα σπίτια τους. Κλέψαμε τις περιουσίες τους. Λεηλατήσαμε τα εδάφη τους και ακόμα δεν χορτάσαμε. Και τώρα τους λέμε και από πάνω «καταπατείτε τα δικαιώματά μας». Πλήρης αναίδεια!
Δεν αποδέχτηκαν την πρότασή μας, λέει. Αν την αποδέχονταν δεν θα υπήρχαν αυτές οι εντάσεις τώρα! Τι προτείνεις Μουσταφά; Να διαχειριστούμε μαζί τον φυσικό πλούτο που υπάρχει στη θάλασσα, έτσι δεν είναι; Δηλαδή, τη σύσταση μιας επιτροπής. Την από κοινού λήψη αποφάσεων σε αυτή την επιτροπή. Την από κοινού σύναψη συμφωνιών με άλλες χώρες σε σχέση με το φυσικό αέριο. Εσύ δεν θα τους δώσεις έστω και μια σπιθαμή εδάφους, έστω και μέρος για έναν τάφο, δεν θα επιστρέψεις στους ιδιοκτήτες του το Βαρώσι που εδώ και 45 χρόνια το άφησες να το τρώνε τα φίδια και οι σαρανταποδαρούσες και θα καυχιέσαι ότι δεν απέσυρες έστω και έναν στρατιώτη από το νησί και από την άλλη θα ζητάς ίσο διαμοιρασμό και από το αγαθό που βρίσκεται στη θάλασσα μετά την ξηρά που κατέχεις. Όμως οι Ελληνοκύπριοι είναι βλάκες. Οι Ελληνοκύπριοι είναι ηλίθιοι. Θα κάνουν και συνεταιρισμό και από πάνω με τον κατακτητή τον οποίο δεν κατάφεραν να εκδιώξουν από την πατρίδα τους.
Θα συστήσουν κοινή επιτροπή με τον κατακτητή. Θα αποφασίζουν από κοινού με τον κατακτητή τους. Και μαζί με τον κατακτητή τους θα συνάπτουν διεθνείς συμφωνίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο κ.λπ. Και μάλιστα με τον κατακτητή τους ο οποίος δεν τους αναγνωρίζει ως κράτος. Αν το αποδεχτούν αυτό, έχει καλώς. Αν όχι, να ψάξουν τρύπα να κρυφτούν! Απειλές. Εκβιασμοί. Εκφοβίζεις όσο μπορείς. Στέλνεις τα πολεμικά σου πλοία. Στέλνεις τα αεροπλάνα ρομπότ! Στέλνεις τα πολεμικά τζετ. Να ηχήσουν όλα τα τύμπανα του πολέμου! Να βρυχηθεί από τη μια ο Ταγίπ. Και από την άλλη εσύ Μουσταφά. Και λίγο ο Τατάρ, ο Τουφάν, ο Ζορλού. Δεν διαφέρετε ο ένας από τον άλλον. Είστε όλοι από τον ίδιο τόρνο βγαλμένοι!
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι δίνετε περισσότερη ώθηση στους ανέμους πολέμου που προκαλεί ένας ισλαμοφασίστας δικτάτορας σε αυτό το νησί; Χάσατε τα μυαλά σας όλοι μαζί; Νομίζετε ότι θα διαλύσετε αυτή την ένταση μόνο κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά; Θα εμποδίσετε την αιματοχυσία βρίσκοντας όλο το φταίξιμο στο γεγονός ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδέχθηκε τους όρους σας που προσπαθείτε να επιβάλετε με απειλές πολέμου; Τι είδους ειρηνόφιλοι είστε; Αποφεύγετε τη λύση επειδή δεν γίνονται δεκτοί οι όροι σας.
Ετοιμάζεστε για πόλεμο επειδή δεν γίνονται δεκτοί οι όροι σας για το φυσικό αέριο. Ναι στα αεροπλάνα ρομπότ. Ναι στα πολεμικά τζετ. Και στη ναυτική βάση. Τότε να σας δώσουν και ένα βραβείο ειρήνης. Ανάλωσες Μουσταφά. Ανάλωσες και εσύ τα τελευταία ψίχουλα ελπίδας. Εκείνοι που βαδίζουν τον ίδιο δρόμο με έναν φασίστα δικτάτορα, μήπως θα φτάσουν κάπου αλλού εκτός από στον σταθμό του φασισμού;
https://www.apopseis.com/