11.1.20

Νέα επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι (φωτογραφίες)


Σε νέα επιχείρηση εκκένωσης των ανακαταλήψεων των κτιρίων επί της οδού Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία.
Στα δύο κτίρια – τα οποία είχαν εκκενωθεί μετά από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν τα Χριστούγεννα – εισέβαλαν σήμερα το απόγευμα αντιεξουσιάστες και τα ανακατέλαβαν.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στην οδό Ματρόζου και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων ένα ανήλικο άτομο.  
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ ακολούθησε επιχείρηση εκκένωσης στο δεύτερο κτίριο, στην οδό Παναιτωλίου. 
Η δεύτερη επιχείρηση έληξε στις 21:30 το βράδυ ενώ στην εκκένωση της Παναιτωλίου συνελήφθησαν 5 γυναίκες και 3 άνδρες.
Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές εκσφενδόνιζαν πέτρες, μπογιές, καδρόνια και τσιμεντόλιθους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να τους αποτρέψουν.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί.
Άνδρες της ΕΚΑΜ ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις εκκένωσης έπειτα από το πράσινο φως του εισαγγελέα ενώ η όλη επιχείρηση παρακολουθείτο από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.
Μόλις έγιναν γνωστές οι ανακατλήψεις, επί τόπου μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τα κτίρια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ενώ προχώρησαν και σε 9 προσαγωγές αλληλέγγυων.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.
 kathimerini