3.1.20

Από το δαχτυλίδι αναγνωρίστηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού: Οι 3 λόγοι για τους οποίους διατάχτηκε η εξόντωσή του


Από το δαχτυλίδι που φορούσε στο αριστερό χέρι αναγνωρίστηκε η σορός του διοικητή της ιρανικής μονάδας «Quds», Κασίμ Σολεϊμάνι ενώ δόθηκαν στην δημοσιότητα επιπλέον πλάνα από το καμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε.

כך זוהתה גופתו של רב המחבלים? ברשתות החברתיות בעיראק מפרסמים שסימן ההיכר הבולט של מפקד כוח קודס, קאסם סולימאני, הטבעת שלו, סייע לזהות את גופתו @eran_singer

Προβολή εικόνας στο Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη כאן חדשות

Η επίθεση κατά του Ιρανού στρατηγού διατάχθηκε για τρεις λόγους:
Πρώτον: Γιατί ήταν ικανότατος και το δίκτυο που έστησε σε Συρία και Ιράκ κόστισε γεωπολιτική ήττα στους Αμερικανούς που ουσιαστικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την «καρδιά» της Μέσης Ανατολής οπότε η απουσία της παρουσίας του θα στοιχίσει στους Ιρανούς που θα δυσκολευτούν να τον αντικαταστήσουν.
Δεύτερον: Για την επίθεση χιλιάδων σιιτών στην αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη. Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν στο «αυθόρμητο» πλήθος που εξεγείρεται και θεωρούν ότι αυτό οργανώθηκε από Ιρανούς και ότι ήταν εχθρική επιθετική ενέργεια κατά των ΗΠΑ που έπρεπε να απαντηθεί με παρόμοια ισχύ.
Τρίτον: Οι ΗΠΑ ήθελαν να απαντήσουν στο ιρανικό (τουλάχιστον έτσι λένε οι Αμερικανοί) κτύπημα στις εγκαταστάσεις της Aramco στην Σαουδική Αραβία. Έστω και ετεροχρονισμένα προχώρησαν σε αντίποινα με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό πλήγμα. Το κτύπημα στην Aramco είχε κοστίσει στο γόητρο των ΗΠΑ.
Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο, το οποίο φέρεται να προέρχεται από το σημείο δολοφονίας του διοικητή της ιρανικής μονάδας «Quds», Κασίμ Σολεϊμάνι.
Η επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ.

Υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις καθώς αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πολεμικές ενέργειες ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει σημαντική αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, κάτι που αποτελεί εφιάλτη για χώρες όπως η Ελλάδα την στιγμή που διανύεται ένας «βαρύς» χειμώνας.
Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί, η οποία προκάλεσε ανησυχίες για τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
Την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων προκάλεσε η επιβεβαίωση από το αμερικανικό Πεντάγωνο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε τη δολοφονία του.
«Κατά διαταγή του προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.
Σκοπός ήταν «η αποτροπή μελλοντικών ιρανικών επιθέσεων», πρόσθεσε το Πεντάγωνο, λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Ιρανού επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές στα 62,91 δολάρια το βαρέλι, 2,83% υψηλότερα σε σχέση με χθες, ενώ η τιμή του πετρελαίου Μπρέντ διαμορφώνεται στα 68,24 δολάρια το βαρέλι, 3% υψηλότερα σε σχέση με χθες.
Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές στα 1.545 δολάρια η ουγκιά, 1,11% υψηλότερα σε σχέση με χθες.
pronews