4.12.19

Σήμερα η αμφιλεγόμενη συνάντηση Κ.Μητσοτάκη - Ρ.Τ.Ερντογάν στο Λονδίνο

Στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που πραγματοποιείται στο Λονδίνο θα λάβει μέρος σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Μία συνάντηση όμως η οποία δεν έχει ουσιαστικό νόημα από την στιγμή που ο Ερντογάν δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις παράλογες θέσεις του. Συνεπώς και μόνο η συζήτηση μαζί του είναι... βλαπτική και θα οδηγήσει σε ελληνικές υποχωρήσεις.
Στις 11.45 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ ενώ στις 12.00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες και στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο και όπως ο ίδιος έχει προανήγγειλε, θα ζητήσει από τη Συμμαχία να πάρει θέση. Όπως μάλιστα έχει τονίσει κατά το παρελθόν «η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την Πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας».
Η συνάντηση γίνεται μέσα σε επιβαρυμένο κλίμα από ελληνικής πλευράς σε ότι αφορά τις πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι η απόφαση της κυβέρνησης να «συζητήσει» με την Τουρκία μετά την αδιανόητη ανακήρυξη ΑΟΖ εκ μέρους της Άγκυρας κρύβει από πίσω πρόθεση συνδιαχείρισης των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.
Με τη παραδοχή του δόγματος ότι εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά αυτοί έχουν τα όπλα και την ισχύ και πάνω απ'όλα τη βούληση να τα χρησιμοποιήσουν...
pronews