29.12.19

Η Μέρκελ «ανησυχεί»: Θέλει λύση υπέρ φιλότουρκων στη Λιβύη - Ζήτησε από τον Πούτιν να σταματήσει τον Χαφτάρ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν η  καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου κυριάρχησε το θέμα της Λιβύης αλλά και η πορεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία, ενώ συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης των διπλωματικών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης στην Λιβύη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Η ανησυχία για την κατάσταση στη Λιβύη έχει εκτοξευθεί μετά τις τελευταίες δηλώσεις από αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, ότι προετοιμάζεται αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη, αλλά και τις δυνάμεις του στρατηγού Χ.Χαφτάρ να προελαύνουν προς το κέντρο της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα η Γερμανίδα καγκελάριος στην επικοινωνία της με τον  Πούτιν και πιστή σύμμαχος της Τουρκίας ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να  "πιέσει τον Χαφτάρ να σταματήσει την επίθεσή του στην Τρίπολη, μέχρι την διάσκεψη για τη Λιβύη  στο Βερολίνο στις 15 Ιανουαρίου".
Σε αυτή θα επιχειρηθεί να βρεθεί "πολιτική λύση" στο πρόβλημα της Λιβύης, σύμφωνα με τα όσα επιθυμεί η Άγκυρα και το φιλότουρκο καθεστώς της Τρίπολης, όπου μετέχει η  Τουρκία, άγνωστο με ποια αιτιολογία και ως τι, αλλά φυσικά όχι η Ελλάδα
Άγνωστο είναι τι της απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.
pronews.gr