24.12.19

«Όχι» του Ν.Τραμπ στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας: Οι ΗΠΑ ελπίζουν ακόμα στην «επιστροφή» της Άγκυρας...

Το φαινόμενο "Τραμπ", χρήζει ψυχολογικής διερεύνησης!
Juan
Στην Αθήνα έχουν δημιουργηθεί κάποιες αυταπάτες ότι επειδή ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ υπέγραψε και την κατασκευή του «EastMed» και την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, οι ΗΠΑ πλέον έχουν «ξεγράψει» γεωπολιτικά την Τουρκία και δεν την υπολογίζουν στην αρχιτεκτονική της παγκόσμιας ηγεμονίας τους.

Αυτό είναι μέγα λάθος καθώς εάν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Ρ.Τ.Ερντογάν πάψει να είναι ο ηγέτης της Τουρκίας, ήδη από την επόμενη στιγμή οι Αμερικανοί θα κάνουν τα πάντα για να επαναφέρουν την Τουρκία στην «πρότερη» κατάσταση, με όποιο κόστος και με όποιο αντάλλαγμα, εις βάρος βεβαίως των ελληνικών συμφερόντων.
Ήδη η διοίκηση Τραμπ είναι αρνητική σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, όπως αναφέρει η αμερικανική Daily Beast.
Όπως αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ , απέστειλε επτασέλιδο έγγραφο προς τους γερουσιαστές με το οποίο υποστηρίζει ότι η επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα θα βλάψει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, θα βάλει την Τουρκία στο περιθώριο του ΝΑΤΟ και θα την καταστήσει πιο εξαρτημένη στην αγορά όπλων από τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τον ισότοπο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξήρε τον ρόλο της Τουρκίας στη Συμμαχία.
«Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο με την Τουρκία ως μέλος εδώ και σχεδόν 70 χρόνια. Η Τουρκία έχει συμβάλει σημαντικά στη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο αξιωματούχος κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία, η οποία έχει μπει ανάμεσα στις δύο χώρες
«Δουλεύουμε για να διατηρήσουμε την ισχυρή συνεργασία εντός της Συμμαχίας».
Η διοίκηση Τραμπ, διατυπώνει επίσης τις αντιρρήσεις της για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που θα επέτρεπαν στους Κούρδους να γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ ως πρόσφυγες.
Αυτό δείχνει πως δεν θέλουν οι Αμερικανοί να δυσαρεστηθεί κι άλλο η Άγκυρα, δείχνει όμως και από που πηγάζει το τουρκικό θράσος. Οι Τούρκοι έχουν μάθει να παίρνουν αυτό που θέλουν από τους Αμερικανούς.
Σημειώνεται ότι ο Ν.Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κ.Μητσοτάκη στις 7 Ιανουαρίου.
pronews