13.12.19

Παρά την “συγνώμη”, προκλητική η Κασιμάτη, τιμή της οι επιθέσεις “ακραίων”

Πως δέχεται να την φυλάνε ...γουρούνια ή δολοφόνοι;Λέγεται ότι " ού συγχρῶνται Ἰουδαῖοι Σαμαρείταις" αυτή πως μπορεί; Κανονικά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έπρεπε να διατάξει (αν τολμούσε...) την απομάκρυνση των φρουρών της και αν ήθελε η ίδια ας έβαζε security.
Juan

Εξηγήσεις για τη φράση «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» που χρησιμοποίησε στο Facebook, έδωσε σήμερα η βουλευτής του
ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, δηλώνοντας ότι ανακάλεσε γιατί κατάλαβε (!)  την προσβολή στους αστυνομικούς. «Στην επιστολή μου στην ΠΟΑΣΥ είπα ότι λυπάμαι για τη χρήση που έκανα και την παρεπόμενη ερμηνεία της.
Δεν την είπα για να θίξω τους αστυνομικούς, την ανακάλεσα και την ανακαλώ γιατί αντιλαμβάνομαι πόσο τους έχει προσβάλει και δεν ήταν ο σκοπός μου», δήλωσε η κ. Κασιμάτη.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι η ανάρτηση στο Facebook δεν αφορούσε «ούτε υποκειμενικά ούτε αντικειμενικά την αστυνομία». Όπως είπε, είναι μια διαδεδομένη ρίμα και δεν είχε στόχο να θίξει τους αστυνομικούς. Παραδέχτηκε ότι έχει δύο αστυνομικούς για ασφάλεια οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια, δεν εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη φράση. (!!!)
Σχολιάζοντας τον σάλο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ αλλά και του κυβερνητικού κόμματος, η κ. Κασιμάτη είπε ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τις κατηγορίες εναντίον της. «Όσοι θέλουν να το συνεχίσουν για πολιτικούς λόγους, θα τους απαντήσω», προειδοποίησε.
Μιλώντας λίγη ώρα αργότερα στον ΣΚΑΪ, η κ. Κασιμάτη επιτέθηκε σε βουλευτές της ΝΔ, σχολιάζοντας ότι είναι τιμή της να την κατηγορούν οι συγκεκριμένοι. Όπως είπε, είναι τιμή της να την κατηγορούν «ο Μπογδάνος, ο Πλεύρης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και όλο το κακό, ακροδεξιό συναπάντημα της Νέας Δημοκρατίας».
Σε μεμονωμένες αγωγές εναντίον της Κασιμάτη προχωρούν αστυνομικοί
Την οργισμένη αντίδραση ενώσεων αστυνομικών προκάλεσε η φράση της Νίνας Κασιμάτη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, δήλωσε ότι η συγνώμη της κ. Κασιμάτη ήρθε πολύ αργότερα και μετά από πιέσεις. «Το κοινοβούλιο είναι καθρέπτης της Δημοκρατίας. Δεν γίνεται βουλευτής να λέει “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”», τόνισε ο κ. Γερακαράκος.
Μετά τη μήνυση της ΠΟΑΣΥ, χιλιάδες αστυνομικοί προχωρούν σε μεμονωμένες αγωγές κατά της κ. Κασιμάτη, αποκάλυψε επίσης ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. «Έχουμε παιδιά που πάνε στο σχολείο. Οι χιλιάδες νεκροί αστυνομικοί έχουν πίσω τους οικογένειες», δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος.
defence-point