25.12.19

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ρ.Τ.Ερντογάν στην Τυνησία: Ψάχνει για συμμάχους κοντά στην Λιβύη...

Θα το φας το κεφάλι σου τρελάρα!
ΑΛΕΞ
Η Τουρκία στην προσπάθειά της να επιβάλει την κυριαρχία της στη Μεσόγειο, προσπαθεί αν κλείσει συμμαχίες με τις χώρες της Β.Αφρικής που γειτονεύουν με την Λιβύη.

Μετά τη Λιβύη (ή μάλλον την... Τρίπολη) ήρθε η σειρά της Τυνησίας αλλά πίσω από την Τυνησία κρύβεται η επιρροή της Γαλλίας.
's President pays surprise visit to with his intelligence and defense chiefs in a bid to shore up support in the Mediterranean after military and maritime agreements with 's Tripoli govt.
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
19 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται, αιφνιδιαστικά, σήμερα στην Τυνησία, για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Καΐς Σαγιέντ, ανακοίνωσε η Άγκυρα.
Ο σκοπός της επίσκεψης αυτής, που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, δεν διευκρινίστηκε από την τουρκική προεδρία.
Όπως γράφει η Hurriyet, όλα τα κανονισμένα για σήμερα, 25 Δεκεμβρίου, ραντεβού του Τούρκου Προέδρου ακυρώθηκαν. Μάλιστα, στο ταξίδι του τον συνοδεύουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του: ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καθώς και άλλοι υπουργοί.
Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι δεν ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη Ερντογάν στην Τυνησία και επισημαίνει ότι πρέπει να έπαιξαν όλο οι δύο συμφωνίες που υπέγραψαν στα τέλη Νοεμβρίου η Τουρκία και η Λιβύη, αναφέροντας ότι η Τυνησία είναι γειτονική χώρα της Λιβύης στις ακτές της Μεσογείου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως θα προτείνει τη δημιουργία τουρκικής ναυτικής βάσης στη Τυνησία και θα δώσει οικονομικά ανταλλάγματα.
Η κίνηση είναι λογική...