5.12.19

Ελασσόνα: Τεράστιο ρήγμα 3 χιλιομέτρων ανησυχεί τους επιστήμονες (φώτο)

Ένα τεράστιο ρήγμα 3 χιλιομέτρων μήκους και εστιακού βάθους 2,5-3 μέτρων, που δημιουργήθηκε τις τελευταίες τέσσερις μέρες στον οικισμό Πετρωτού του δήμου Ελασσόνας, προκαλεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής και στους επιστήμονες.
Να σημειωθεί πως τα ρήγματα βρίσκονται σε λοφίσκο και μόλις 20-30 μέτρα από την δεξαμενή υδροδότησης της περιοχής.

«Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή το γεωλογικό φαινόμενο. Έχουμε ειδοποιήσει τα στελέχη του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για να εξετάσουν το φαινόμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές εκτός από έναν αγροτικό δρόμο ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας ενώ και η υδροδότηση του χωριού όσο και των βιοτεχνιών που υπάρχουν στην περιοχή γίνονται κανονικά. Δεν υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια των κατοίκων και την καταστροφή περιουσιών» δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.



Η καθίζηση σημειώθηκε σε κοινόχρηστη αγροτική έκταση 500 μέτρα βορειοδυτικά του οικισμού και σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται στις μεγάλης έκτασης και έντασης βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες μέρες.
Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή που έχει πληγεί ενώ όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθέας Μάκης Βαρνάς στην περιοχή δεν έχει ξανασημειωθεί αντίστοιχο φαινόμενο στο παρελθόν ενώ τις τελευταίες ώρες δείχνει το φαινόμενο να εκτονώνεται.

pronews