8.11.19

Πόλεμος των «Warlords»: Συγκρούσεις αλλοδαπών με μαχαίρια στα Διαβατά - 4 τραυματίες - Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Τέσσερα άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο ύστερα από συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Μια σύγκρουση η οποία έγινε για χάρη ενός Αφγανού «πολέμαρχου» (warlord) του οποίου κάποιοι αλλοδαποί διατάραξαν τον ύπνο.

Πρόκειται για Αφγανούς υπηκόους, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε αιματηρό επεισόδιο που ξεκίνησε στις 11 το βράδυ της Πέμπτης.  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι Αφγανοί που συμμετείχαν στο επεισόδιο χρησιμοποίησαν διάφορα αντικείμενα, ενώ όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις τα πνεύματα ηρέμησαν.
Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό ερευνάται, ενώ δεν έγινε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το thestival.gr όταν ένας άντρας ζήτησε από μια παρέα νεαρών Αφγανών να αποχωρήσει δίπλα από το κοντέινέρ του. Οι φωνές τους δεν του επέτρεπαν να κοιμηθεί. Οι Αφγανοί παρέμειναν στο σημείο. Ο άντρας, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο μεταξύ των Αφγανών που μιλούν φαρσί, ζήτησε από την ομάδα του να επιτεθεί στην παρέα των Αφγανών που έκαναν θόρυβο.
Η εντολή του εκτελέστηκε άμεσα. Οι νεαροί μόλις είδαν τα μαχαίρια τράπηκαν σε φυγή. Εγκλωβίστηκαν στη νοτιοανατολική γωνία του κέντρου φιλοξενίας και δέχτηκαν αρκετά χτυπήματα με ξύλα και μαχαίρια.
Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι εντός του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου επικρατεί ανομία. Ο πιο δυνατός ή αυτός που έχει μαχαίρι μπορεί και επιβάλλει τα «θέλω» του. Οι υπόλοιποι υπακούουν.
«Η συγκεκριμένη ομάδα Αφγανών δημιουργεί καθημερινά προβλήματα. Είναι οκτώ άτομα και τους καθοδηγεί ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας ο οποίος και τους προμηθεύει με μαχαίρια. Αυτοί έχουν μαχαίρια, έχουν ραβδιά και μας επιτίθενται. Εμείς δεν έχουμε τρόπο να αμυνθούμε» δήλωσε στο thestival.gr 22χρονος Αφγανός που διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας τους τελευταίους έξι μήνες.
Στη δομή των Διαβατών διαβιούν περίπου 1.500 αλλοδαποί. Αρκετοί από αυτούς που είναι δηλωμένοι στο κέντρο φιλοξενίας διαμένουν σε ξενοδοχεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
pronews