3.11.19

Γιαννιτσά: Ένταση στην Παραλίμνη: Όχι κατοίκων στους μετανάστες (vid.)


Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στην Παραλίμνη Γαννιτσών στον νομό Πέλλας, καθώς κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο. Περίπου 30 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες για να εμποδίσουν την έλευση δύο τουριστικών λεωφορείων, τα οποία μετέφεραν περίπου 100 με 150 πρόσφυγες και  (ΛΑΘΡΟ) μετανάστες.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αρχικά, τα λεωφορεία αποχώρησαν από την περιοχή, ωστόσο κατά το ίδιο μέσο τελικώς προσέγγισαν το ξενοδοχείο από παράδρομο, μετά από φραγμό τον οποίο έστησαν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Ακολούθως, κάτοικοι μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να υποβάλουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνους, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.
Τις τελευταίες ημέρες, πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατοίκων σε διάφορες περιοχές, καθώς εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Προ 10 ημερών, στα Βρασνά Θεσσαλονίκης κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής τους.

https://www.defence-point.gr/