2.11.19

Οργή στο ΝΑΤΟ, διότι η Βουλγαρία επέτρεψε διέλευση των S-400 προς τη Σερβία! (vid.)

Αυτό ενόχλησε το ΝΑΤΟ; Η Τουρκία που συνουσιάζεται μετ αυτού παρά φύσει -και κατ επάγγελμα-δεν το ενοχλεί;
Juan

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ επέτρεψε στα ρωσικά αεροσκάφη να παραδώσουν συστήματα S-400 στη Σερβία μέσω της Βουλγαρίας και αυτό προκάλεσε οργή στους δυτικούς εταίρους, γράφει η σερβική εφημερίδα Vetserni Novosti.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, το Βελιγράδι φοβάται ότι το ΝΑΤΟ θα παρεμποδίσει την παράδοση του ήδη αγορασμένου συγκροτήματος Pantsir-S στη Σερβία, καθώς η Βουλγαρία δέχεται ήδη σκληρή κριτική από συμμάχους του ΝΑΤΟ που επιτρέπει στα ρωσικά αεροσκάφη να παραδώσουν τα S-400 και Pantsir-S για τις ασκήσεις “σλαβική ασπίδα” μέσω του εδάφους της χώρας.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ “διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο” στην παράδοση ρωσικών όπλων σε ασκήσεις στη Σερβία. Υποτίθεται ότι υπέγραψε προσωπικά άδεια για να πετάξει το ρωσικό αεροσκάφος. Αυτό, σύμφωνα με την Vetserni Novosti , προκάλεσε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του από τη Δύση.
Τα ΜΜΕ σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων “Σλαβική Ασπίδα”, από τον εναέριο χώρο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, δύο αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, B-350 και Global 6000, παρακολουθούσαν επί δύο ημέρες.
Τα τμήματα των S-400 και η συστοιχία Pantsir-S μεταφέρθηκαν στη Σερβία, ο εξοπλισμός αυτός στέλνεται για πρώτη φορά σε ασκήσεις στο έδαφος μιας ξένης χώρας. Οι κοινές ασκήσεις των δυνάμεων αεροπορικής άμυνας Ρωσίας-Σερβίας ξεκίνησαν στο Βελιγράδι στις 25 Οκτωβρίου. Αναφέρθηκε επίσης ότι το Βελιγράδι παρήγγειλε το ρωσικό σύστημα “Pantsir-S”.
defence-point