4.11.19

Οι ΗΠΑ «ανταποδίδουν» την πτήση των F-16 της ΠΑ στη Συρία: Αμερικανικά ελικόπτερα πάνω από τον Έβρο (βίντεο)

Πάνω από τον Έβρο εντοπίστηκαν να πετούν 6 αμερικανικά ελικόπτερα στο πλαίσιο της διευρυμένης αμερικανικής ανάπτυξης δυνάμεων στη χώρα μας και λίγες ημέρες μετά τη συνοδεία μαχητικών F-16 block 52+ της ΠΑ σε αμερικανικό B-52H σε αποστολή στην Α.Μεσόγειο ανοικτά της Συρίας.

Τα ελικόπτερα, τα οποία είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν είναι Apache ή Blackhawk από το βίντεο που δημοσιεύει το Evros-news.gr, το προέρχονται από τη βάση της ΑΣ στο Στεφανιβίκειο, όπου μαζί με άλλα αμερικανικά εναέρια μέσα θα παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον 5 μήνες., πραγματοποιώντας πτήσεις και εκπαίδευση πρακτικά σε όλο το εύρος του Εθνικού Εναερίου Χώρου.
Τα αμερικανικά ελικόπτερα προέρχονται από την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ τα οποία στάθμευσαν στην Γερμανία και αποτελούνται από επιθετικά Apache και μεταφορικά Blackhawk και Chinook.
Όπως αναφέρεται το βίντεο είναι από την περιοχή του Ορμενίου και τα έξι ελικόπτερα που αποθανάτισε = ο Κώστας Θεοχαρίδης, φαίνεται να κατευθύνονται πάνω από το χωριό προς την πλευρά της Βουλγαρίας.
Είναι άγνωστο ποιος ήταν ο τελικός τους προορισμός, αλλά τα ελικόπτερα έγιναν αντιληπτά να πετούν και πάνω από την Κομοτηνή.

Η πτήση των αμερικανικών ελικοπτέρων από το Στεφανοβίκειο στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου σε συνδυασμό με την άφιξη του πλοίου του αμερικανικού Ναυτικού USNS Carson City, το οποίο δεν έδεσε σήμερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω κακοκαιρίας, καταδεικνύει  την συνεχώς αναβιβαζόμενη σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στην γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, κάτι που η χώρα μας θέλει να εκμεταλλευτεί καθώς είναι αντιμέτωπη με την τουρκική απειλή η οποία κάθε ημέρα βαίνει όλο και πιο ανεξέλεγκτη.
Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη αναμένεται να έρθει στην Αλεξανδρούπολη ο Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη αντιστράτηγος Christopher Cavoli.
Ο Αμερικανός αντιστράτηγος θα  συνοδεύεται μάλιστα από τον ακόλουθο Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και αφού συναντηθεί με τον Διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και θα τους δοθεί παράλληλα η δυνατότητα να ξεναγηθούν στο “Carson City”.
https://www.pronews.gr