14.11.19

Ελληνες,Εμείς Δεν Αντιγράφουμε ... Δημιουργούμε ! - Το Αντί Drone Ραντάρ Τηλέμαχος Της ΕΑΒ


Το σύστημα ραντάρ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ που κατασκεύασε η ΕΑΒ,η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε το 2016, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης των Υπουργών Άμυνας Κύπρου – Ελλάδος – Ισραήλ.
Σύμφωνα με τότε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αντιπροέδρου της εταιρείας Μπάμπη Παπασπύρου, η Ε.Α.Β παρουσίασε το ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης συνόρων, ευαίσθητων περιοχών, εγκαταστάσεων και στόχων υψηλής αξίας. 
Ήταν το Radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” της Ε.Α.Β, το οποίο μπορεί να αποκαλύψει κινούμενους στόχους σε αποστάσεις έως 10 χιλιόμετρων και δύναται να λειτουργεί αυτόνομα ή σε δίκτυο Radar (μέσω WIFI) και με οπτικούς αισθητήρες όλο το εικοσιτετράωρο, η δε εμβέλεια του ραντάρ μπορεί να αυξηθεί αν το επιθυμεί ο χρήστης
.Μπορεί να μεταδώσει εικόνες σε άλλους χρήστες μέσω του δίκτυο επικοινωνιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και έτσι να δημιουργήσει ένα δίκτυο ραντάρ που θα καλύπτει μεγάλη έκταση. Το συγκεκριμένο radar είναι 100% ελληνικής κατασκευής και δημιουργήθηκε από Έλληνες επιστήμονες. 
Αποτελείται από: Radar Συγκρότημα ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων ημέρας και νύκτας με θερμική κάμερα το οποίο αποκαλύπτει πολλαπλούς στόχους. Τρίποδο στο οποίο βρίσκεται το radar και το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα Φορητό σταθμό ελέγχου με οθόνη υγρών κρυστάλλων. Είναι ελαφρύ και απαιτούνται μόνο τρία άτομα για τη μεταφορά του. 
Η σχεδίαση του είναι "Open Architecture", γεγονός που επιτρέπει τη συνεχή αναβάθμιση του συστήματος και την προσαρμογή των δυνατοτήτων του σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του κάθε πιθανού χρήστη.
Το πλέον σημαντικό όμως και μετά τα τραγικά γεγονότα που είδαμε στη Σαουδική Αραβία με την τρομερή επίθεση των drones που έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο στην Σαουδαραβική αεράμυνα είναι ότι εντοπίζει και παρακολουθεί Drones ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια και την αντιαεροπορική άμυνα κρίσιμων σημείων της Ελληνικής επικράτειας (όπως πχ διυλιστήρια, γέφυρες, οδικούς κόμβους, λιμένες, αεροδρόμια). 
Αναμένεται επίσης να δώσει λύσει στο θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο όπου καθημερινά ίπτανται τουρκικά drones τα οποία παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και παρακολουθούν τις κινήσεις των Ενόπλων μας δυνάμεων. 




http://www.ksipnistere.com/