7.11.19

“Πρόσκληση σε γεύμα σ΄έναν υποψήφιο δολοφόνο” η συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στις ΗΠΑ


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αγνοεί τις ισχυρές αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό των ΗΠΑ και δέχεται να δει και να συνομιλήσει με τον φίλο του, όπως τον έχει χαρακτηρίσει Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρο της Τουρκίας.
Ο κ. Τραμπ θα υποδεχτεί και θα συζητήσει με τον πρόεδρο που έχει προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στην εικόνα της “πανίσχυρης” Αμερικής, της “μοναδικής υπερδύναμης στον κόσμο”, η οποία υποτίθεται ότι επιβάλλει τα θέλω της σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη…

Ο κ.Ερντογάν έχει αγνοήσει τους τελευταίους μήνες επιδεικτικά τις ΗΠΑ και τις “απειλές” τους, οι οποίες έχουν αποδειχτεί “κούφιες”.
Δεν είναι μόνο η πολύκροτη υπόθεση των S-400…
Ο Ερντογάν, ανοιχτά και δυναμικά υποστήριξε στη Βενεζουέλα τον Μαδούρο ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την αμερικανική πολιτική.
Στη Λιβύη μία από τα ίδια. Η Τουρκία έχει εμπλακεί και στρατιωτικά στην χώρα, στέλνοντας UAV’s για να βομβαρδίζουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τις οποίες υποστηρίζουν υποτίθεται οι ΗΠΑ!
Στη βόρεια Συρία, ο Ερντογάν έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις “προειδοποιήσεις” των ΗΠΑ να μην κάνει την εισβολή. Μπήκε στη Συρία, όσο χρειαζόταν για να δημιουργήσει τη ζώνη ασφαλείας που ήθελε, έστω όχι στην έκταση που επιθυμούσε.
Απειλεί ότι μετά από τους S-400 , αν οι ΗΠΑ δεν του δώσουν τα F-35, θα αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη από τη Ρωσία…
Από την άλλη πλευρά ο Τραμπ, μετά από τη “διάλυση της τουρκικής οικονομίας” στο…twitter, εμφανίζεται υποχωρητικός στις κινήσεις του Ερντογάν. Ακόμη και τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την Γενοκτονία των Αρμενίων αρνείται ο Τραμπ… Περιφρονεί τελείως όσα στοιχεία έχουν δημοσιοποιηθεί για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι δυνάμεις του Ερντογάν στη βόρεια Συρία και τον καλεί στην Ουάσινγκτον! Αγνοεί τις εκκλήσεις και παροτρύνσεις να εξεταστούν τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας στη Συρία και στέλνει “πρόσκλησε σε γεύμα σ΄ έναν υποψήφιο δολοφόνο”, για να παραφράσουμε λίγο τον τίτλο της γνωστής αμερικανικής ταινίας.
Η εξήγηση που δίνεται από πολλούς αναλυτές ότι “κάνει τα πάντα για να μην περάσει η Τουρκία στο στρατόπεδο των “εχθρών”, απαντήθηκε από τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ στην τελευταία ομιλία του: “Η Τουρκία είναι ήδη εκεί κ.Πρόεδρε”, είπε.
Η συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν σε λίγες ημέρες στις ΗΠΑ θα ΄χει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν μπορεί πλέον κανένας να αποκλείσει οτιδήποτε. Ακόμη και να ακούσουμε ότι ο Τραμπ θα δώσει και τα F-35 στην Τουρκία δεν θα πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη. Η αξιοπιστία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με τη “γειτονιά” μας έχει ανεπανόρθωτα πληγεί επί των ημερών Τραμπ.
https://www.militaire.gr/