19.11.19

Ένταση στη Ρόδο - Διαδήλωση αλλοδαπών: «Να μας μεταφέρετε άμεσα στην… ενδοχώρα»

Αυτό εννοούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έλεγε ότι θα αυξήσουμε τον θρησκευτικό τουρισμό;
Juan

Έκρυθμη η κατάσταση στο Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου 60 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι αφού αποβιβάστηκαν με το «έτσι θέλω» στις ακτές του νησιού, τώρα θέλουν να αναχωρήσουν άμεσα γιατί... νιώθουν στενάχωρα!
Πρόκειται για 60 περίπου  άτομα που είχαν αφιχθεί παράνομα και συγκεκριμένα σε παραλιακή περιοχή κοντά στο Πρασονήσι, την 1η Νοεμβρίου.
Σήμερα το μεσημέρι οι αλλοδαποί ξεσηκώθηκαν, (και γιατί όχι αφού αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως μη-χώρα)  ζητώντας να αναχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό και να φύγουν από τη Ρόδο για να μεταφερθούν στα "περίφημα οργανωμένα"  κέντρα παραμονής στην εξίσου "περίφημη" ενδοχώρα.
Οι αλλοδαποί  φώναζαν συνθήματα όπως “Freedom” και “we want to go out of here” ζητώντας έτσι να φύγουν άμεσα από τον χώρο όπου φιλοξενούνται.
Η κατάσταση αυτή την ώρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και έκρυθμη, γεγονός που έχει θέσει σε σχετική ετοιμότητα τις αρμόδιες υπηρεσίες των Λιμενικών.
Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι από το rodiaki.gr

Την ίδια ώρα χωρίς τέλος είναι οι αποβιβάσεις λαθραίων μεταναστών στα ελληνικά παράλια, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.
Πιο συγκεκριμένα στις 18/11 συνολικά 386 παράνομοι μετανάστες αποβιβάστηκαν με 11 πλωτά σε Λέσβο και Χίο, χωρία κανένα πρόβλημα.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ
18/11/2019

Συνολικά 11 βάρκες αποβίβασαν 386 λάθρο

ΛΕΣΒΟΣ
1. Παλιός, 47 άτομα
2. Μυτιλήνη, 9 άτομα
3. Μυτιλήνη, 65 άτομα
4. Αγ.Βαρβάρα, 40 άτομα
5. Αγ.Βαρβάρα, 32 άτομα
6. Καλό Λιμάνι, 41 άτομα

ΧΙΟΣ
1. Κώμη, 36 άτομα
2. Λιμάνι, 32 άτομα

80 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr/