6.11.19

Ρωγμές σε ΝΔ φέρνει η κρίση παράνομης μετανάστευσης: Οι επιθέσεις σε Θ.Πλεύρη & Κ.Κυρανάκη - «Κεραυνός» από Κ.Καραμανλή


Οι πρώτες ρωγμές στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το «εθνικό ζήτημα» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ζήτημα των παράνομων μεταναστών (και όχι «προσφύγων», αφού η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη χώρα υποδοχής), είναι κάτι παραπάνω από σαφείς και ευδιάκριτες. 
Εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και την αδελφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Ντόρα Μπακογιάνη, που «άδειασαν» τους βουλευτές του κόμματος Θανάση Πλεύρη και Κώστα Κυρανάκη, γιατί αντέδρασαν στην παρανοϊκή απαίτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη να... διώκονται και να φυλακίζονται όσοι ψήνουν χοιρινό και πίνουν αλκοόλ κοντά σε «δομές φιλοξενίας» μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών, ήρθε μια δεύτερη, πολύ σημαντικότερη ρωγμή με διαφοροποίηση από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, προς την «φιλομουσουλμανική» πολιτική της επίσημης κυβέρνησης.
Ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με θέμα «Αυτός ο κόσμος αλλάζει» και αναφερόμενος στο εθνικό πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, διαφοροποιήθηκε με σαφήνεια από την κυβερνητικές επιλογές μιλώντας με σαφήνεια και για πρώτη φορά για «παράνομους μετανάστες», όταν συνολικά όλα τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «πρόσφυγες» και «μετανάστες».
Και μπορεί η διαφοροποίηση να μην φαίνεται σημαντική, αλλά είναι όχι απλώς σημαντική, αλλά και κρίσιμη: Ο όρος «παράνομοι», που σε τελική ανάλυση είναι αυτός που αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Ενωση στα αρμόδια όργανά της και τον οποίο χρησιμοποίησε ο Κ.Καραμανλής στην ομιλία του, σημαίνει ότι χρήζουν αντιμετώπισης ως «παρανόμων» και όχι ως «μεταναστών» ή «προσφύγων».
Και μάλιστα ο Κ.Καραμανλής και αντίθετα με τα κυβερνητικά στελέχη είπε την φράση: «Πρέπει να μπορούμε να εντοπίσουμε καλύτερα τους παράνομους μετανάστες» όταν στην κυβέρνηση μιλούν για ... «ανθρωπιστική κρίση».
Και δεν έμεινε εκεί: Διαχωρίζοντας σαφώς αυτούς που ζητούν άσυλο δικαιολογημένα (μια μικρή μειοψηφία της τάξης του 2% από την Συρία και αν...) για τους υπόλοιπους είπε ότι πρέπει να σταλούν άμεσα πίσω στις πατρίδες τους προκειμένου να λειτουργήσει «ως αντι-κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες».
Οι συγκεκριμένες φράσεις του Κώστα Καραμανλή ήταν οι εξής: 
«Πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα, στο πνεύμα πιο ισόρροπης κατανομής βαρών, για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη. Όμως δεν χρειάζονται προστασία όλοι όσοι έρχονται στην Ευρώπη. Πρέπει να μπορούμε να εντοπίσουμε καλύτερα τους παράνομους μετανάστες. Οι συμφωνίες επαναπατρισμού πρέπει να εφαρμόζονται αποτελεσματικότερα. Αυτό θα λειτουργήσει, επίσης, ως αντι-κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες»
Η σύγκρουση στο εσωτερικό της ΝΔ, μόλις τέσσερις μήνες μετά τον εκλογικό θρίαμβο, θα είναι πολύ σκληρή. Ακούγονται ήδη φωνές και διαρρέονται φήμες για διαγραφές των «ακραίων». Και μόλις ξεκινά αυτή η σύγκρουση...

https://www.pronews.gr/