6.11.19

Κλιμάκωση των επιθέσεων αναρχικών κατά αστυνομικών

Αντιμετωπίζονται οι βόμβες μολότοφ, οι πέτρες και τα καδρόνια με δακρυγόνα (που δεν έχουν καμία σκοπιμότητα αφού οι επιτιθέμενοι είναι όλοι εφοδιασμένοι με ειδικές μάσκες) και με..πυροτεχνήματα (κατ ευφημισμόν  χειροβομβίδες κρότου-λάμψης): Για πλαστικές σφαίρες ούτε κουβέντα! Γιατί Για να μη ματώσει κάποιο άδειο κεφάλι αναρχικού ή για να μη χαλάσει το πρεστίζ της κυβέρνησης; Για την ζωή και την ακεραιότητα  των αστυνομικών  κανείς δεν ασχολείται;
Πλαστικές σφαίρες λοιπόν  ( και ό,τι άλλο χρειαστεί)
A.ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ 


________________________________________________________________________________
Μπαράζ επιθέσεων κατά αστυνομικών καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης αναρχικών «Βανκούβερ», στην οδό Μαυρομματαίων. Χθες, μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας ώρας, εκδηλώθηκαν τρεις επιθέσεις κατά διμοιριών των ΜΑΤ, οι δύο περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η τρίτη στα Εξάρχεια.


Στις 3 μ.μ. και στις 3.20 μ.μ. νεαροί εξαπέλυσαν επιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών των διμοιριών στις οδούς Δεριγνύ και Μαυρομματαίων. Η τρίτη κατά σειρά επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3.40 μ.μ. στα Εξάρχεια, όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν δύο βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Νωρίτερα, επεισόδια με μία σύλληψη σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, στη διάρκεια πορείας μαθητών, ενώ βρέθηκε σακίδιο με επτά μολότοφ.

Παρόμοια γεγονότα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στις 9.45 μ.μ., διμοιρία των ΜΑΤ που περνούσε πεζή έξω από κατειλημμένο κτίριο στην οδό Ζαΐμη στα Εξάρχεια, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αναρχικούς που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον τραυματία συνάδελφό μας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση στην περιοχή των Εξαρχείων από γνωστούς θρασύδειλους», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας και συνεχίζει: «Ορισμένοι αρνούνται πεισματικά να δεχθούν το σχέδιο της πολιτείας να δώσει πίσω στους Ελληνες πολίτες γειτονιές που χρόνια ολόκληρα αποτελούν άβατο για το κράτος στο σύνολό του».

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο μεταξύ, επεισόδια ξέσπασαν έπειτα από πορεία αναρχικών στα Εξάρχεια. Για επιθέσεις κατά αστυνομικών συνελήφθη ένας 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Μερικές ώρες νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στην εκκένωση και σφράγιση μονοκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαυρομματαίων και Δεριγνύ, η οποία τελούσε υπό κατάληψη ήδη από το 2006.

Στο εσωτερικό της βρέθηκαν λοστοί, κοντάρια, καφάσια με άδεια μπουκάλια μπίρας για την παρασκευή μολότοφ, μαύρα κράνη και μικροποσότητες χασίς. Η κατάληψη είχε ονομαστεί «Βανκούβερ Απαρτμάν» και ξεκίνησε το 2006. Εντός του κτιρίου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μία Ελληνίδα γνωστή για τη συμμετοχή της σε δράσεις του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου, δύο Γάλλοι και μία Ιρανή. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ - kathimerini.gr
https://www.enoplos.gr/