25.11.19

Πορεία προς σύγκρουση - Ισραηλινά ΜΜΕ: Το Ιράν θα κτυπήσει τις ΗΠΑ στον Κόλπο

Σε πλήρη ετοιμότητα μάχης βρίσκεται ο 5ος αμερικανικός Στόλος με την σύγκρουση να είναι προ των πυλών αυτή τη φορά.
Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ ΗΠΑ και Ιράν ετοιμάζονται για μια σύγκρουση η οποία είναι λίγο έως πολύ προδιαγραμμένη.

Σήμερα ο αρχηγός των «επαναστατικών φρουρών» του ένοπλου σώματος του ιρανικού καθεστώτος στρατηγός  Hossein Salami δεν έκρυψε τις προθέσεις των Ιρανών.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Τεχεράνη ο Salami είπε:
«Έχουμε δείξει αυτοσυγκράτηση. Έχουμε δείξει υπομονή απέναντι σε εχθρικές δυνάμεις και κινήσεις από τις ΗΠΑ, το σιωνιστικό καθεστώς και την Σαουδική Αραβία εναντίον της ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν. Εάν ξεπεράσετε τις κόκκινες γραμμές μας τότε θα σας καταστρέψουμε. Εάν το Ιράν αποφασίσει να απαντήσει, τότε ο εχθρός δε θα μπορεί να αισθανθεί ασφαλής πουθενά. Η υπομονή μας έχει όριο», είπε ο Salami στο αλαλάζων πλήθος το οποίος έκαιγε αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το ιρανικό καθεστώς καταφεύγει σε τέτοιες λεκτικούς βερμπαλισμούς κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ. .
Αυτή τη φορά όμως, όπως διαπιστώνουν αναλυτές υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: Το ιρανικό καθεστώς ακούει να «τρίζει» η καρέκλα της εξουσίας του.
Οι τελευταίες διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν, εξαιτίας της αύξησης των τιμών των καυσίμων, η οποία καταπνίγεται με τουλάχιστον 140 νεκρούς, δείχνουν ότι κάτι κινείται στην ιρανική κοινωνία.
Κάτι που ενδέχεται να ανατρέψει ισορροπίες και καθεστώτα, και όταν ένα καθεστώς νιώθει ότι απειλείται από μια τέτοια ασύμμετρη απειλή τότε καταφεύγει σε οποιαδήποτε λύση για την επιβίωσή του.
Την ίδια ώρα ο αμερικανικός 5ος Στόλος βρίσκεται σε θέση μάχης. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Lincoln επέστρεψε στον Κόλπο μαζί με την ομάδα μάχης του για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο και βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

https://www.pronews.gr/