1.11.19

Ρωσική ενίσχυση στη Συρία: Έφτασαν 300 στρατιώτες με 20 τεθωρακισμένα


Η Ρωσία ενισχύει κι άλλο τις δυνάμεις της στη Συρία λόγω της τελικής επίθεσης στην Ιντλίμπ αλλά και τις κοινές περιπολίες με την Τουρκία.
Περίπου 300 Ρώσοι στρατιώτες και 20 τεθωρακισμένα οχήματα έφθασαν, σύμφωνα με ανταποκριτή στη βόρεια Συρία, όπου η ρωσική στρατονομία πραγματοποιεί περιπολίες στα σύνορα, από κοινού με την Τουρκία.
Ο ρωσικός στρατός θα περνά, κάθε μέρα, από τουλάχιστον δέκα σημεία στην περιοχή. Οι περιπολίες καλύπτουν μία έκταση περίπου 150 χιλιομέτρων σε πέντε ώρες και πρέπει να γίνεται αναφορά σε κάθε σημείο ελέγχου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Οκτωβρίου, η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία, με στόχο την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων.
H Μόσχα και η Άγκυρα έχουν καταλήξει σε συμφωνία για κοινές περιπολίες στη βορειοανατολική Συρία. Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Σότσι, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο προέδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Συμφώνησαν, ειδικότερα, σε κοινές περιπολίες σε βάθος 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. Εν τω μεταξύ, η Δαμασκός καλείται να διασφαλίσει την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τη συρο-τουρκική μεθόριο. Επίσης, η συμφωνία έθετε διορία 150 ωρών προκειμένου οι Κούρδοι μαχητές των YPG – SDF να αποχωρήσουν από την περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας.
Νωρίτερα, οι ΗΠΑ και η Τουρκία είχαν καταλήξει σε συμφωνία εκεχειρίας 120 ωρών. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ανακοίνωσε ότι η αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από τη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας ολοκληρώθηκε πριν από την προθεσμία που είχε δοθεί.

https://www.pronews.gr