26.10.19

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών...

To "κατόρθωμα" αυτό  ποιον θα ωφελήσεις τη Β. Ευρώπη που εκεί θα πήγαιναν ή εμάς που θα τους "λουστούμε";
Αλήθεια πιστεύετε ότι θα τους απελάσουμε; Μακάρι αλλά...
Juan

Για μέρες οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής έβλεπαν πολλούς μετανάστες να μπαινοβγαίνουν στο μικρό ψιλικατζίδικο στην οδό Λιοσίων. Γρήγορα κατάλαβαν ότι εκτός από τσιγάρα και αλκοολούχα ποτά, οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί, «πουλούσαν» και παράνομα ταξιδιωτικά έγγραφα σε αυτούς που πλήρωναν και με το παραπάνω.

Το zougla.gr αποκαλύπτει ότι αυτή η υπόθεση έχει και ένα πρόσωπο – κλειδί που φέρεται να κατέχει κομβικό ρόλο στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Επίσης, η δράση του κυκλώματος φτάνει μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Συγκεκριμένα, στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί αναφέρονται και σε έναν υπήκοο Μπαγκλαντές τον όποιο συνέλαβαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από το 2013 με τις κατηγορίες «της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης μεταφοράς και προώθησης προς το εξωτερικό υπηκόων τρίτων χωρών, από κοινού, κατά συρροή από περισσότερους δράστες που ενεργούν από κερδοσκοπία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».
Οι αρχές τον θεωρούν ηγετικό στέλεχος μιας οργάνωσης που διευκόλυνε την έξοδο μεταναστών μέσω της λεγόμενης  «Βαλκανικής οδού».
«Για εμάς που ασχολούμαστε με την παράνομη διακίνηση μεταναστών, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολύ σημαντικός και… πολυσύχναστος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πέρασμα των παράνομων μεταναστών από τη χώρα μας, μέσω της Σερβίας και από εκεί προς την Ουγγαρία και την Αυστρία, ως τους τελικούς προορισμούς της Βόρειας Ευρώπης» λέει αξιωματικός από τη Βόρεια Ελλάδα που έχει βρεθεί πολλές φορές στο κατόπι τέτοιων κυκλωμάτων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρεται να «διοργάνωσε την παράνομη προώθηση συνολικά 41 μεταναστών από τη Αθήνα, προς τη Θεσσαλονίκη αποκρύπτοντας τους σε φορτηγά οχήματα και με τη χρήση προπομπών για την εξασφάλιση ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί από πιθανούς αστυνομικούς ελέγχους».
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μεταξύ των 28 διαβατηρίων που κατέσχεσαν, διαπίστωσαν ότι «δώδεκα εξ’ αυτών έχουν καταχωρηθεί ως κλαπέντα – απολεσθέντα». Την προσοχή τους όμως τράβηξαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια και Ειδικές Προξενικές Θεωρήσεις (VISA), που ήταν το «εισιτήριο» για τις Η.Π.Α. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε τέτοια πλαστά έγγραφα. Θεωρούμε όμως ότι με αυτόν τον τρόπο το κύκλωμα έχει αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες και βέβαια τέτοιου είδους έγγραφα κοστίζουν περισσότερο σε όποιον θέλει να τα αποκτήσει» λέει έμπειρος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.
Μερικά από τα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις Αρχές στο κατάστημα στη Λιοσίων
Μερικά από τα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις Αρχές στο κατάστημα στη Λιοσίων
Επισημαίνεται πως έπειτα από έρευνα των Αρχών στο εσωτερικό του καταστήματος στην οδό Λιοσίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, μεταξύ των οποίων διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες παραμονής και διπλώματα οδήγησης, το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ καθώς και ένα μαχαίρι στιλέτο.Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Zougla newsroom 
https://www.zougla.gr