14.10.19

Αγώνας δρόμου για να σωθεί τουλάχιστον η Ράκα: Συριακό κομβόι προσεγγίζει συνοδεία Κούρδων την στρατηγική πόλη

Αγώνας δρόμου για να σωθεί τουλάχιστον η Ράκα: Συριακό κομβόι προσεγγίζει συνοδεία Κούρδων την στρατηγική πόλη
Aγώνα δρόμου κάνει η 93η Ταξιαρχία του συριακού Στρατού αποτελούμενη από περίπου 2.000 άνδρες για να φτάσει στην πόλη της Ράκκα πριν φτάσουν σε αυτήν οι Τούρκοι.
Η προέλαση αυτή του συριακού Στρατού γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τους Κούρδους των Syrian Democratic Forces (SDF) σε μια απέλπιδα προσπάθεια των Κούρδων να σώσουν τουλάχιστον την στρατηγική πόλη την οποία προόριζαν για πρωτεύουσα ενός μελλοντικού κουρδικού κρατιδίου.

Σύμφωνα με τις συριακές πηγές ο κυβερνητικός Στρατός έχει φτάσει την πόλη της ‘Ayn ‘Issa βόρεια της Al-Raqqa. Για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια από τότε που η Δαμασκός έχασε την περιοχή από το Islamic State (ISIS/ISIL/IS/Daesh) τον Αύγουστο του 2014 (όταν οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν χιλιάδες αιχμάλωτους Σύρους στρατιώτες) κατάφέρνει να «βάλει συριακή μπότα στο έδαφος».
Επιβεβαιώνει μάλιστα το συριακό Επιτελείο ότι ένα άλλο κονβόι συριακών οχημάτων που μεταφέρουν δύο λόχους, έχει εισέλθει στο αεροδρόμιο της Al-Tabaqa δυτικά της Al-Raqqa.
Έτσι η Δαμασκός θα μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιες αερομεταφορές προσωπικού και εφοδίων με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας και ότι έχει απομείνει από την συριακή.
Είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς οι Σύροι «ποντάρουν» στην έστω και «συμβολική» παρουσία τους στην Ράκκα ώστε να σταματήσουν οι Τούρκοι την προέλασή τους και την προσπάθεια κατάληψης της πόλης.
Είναι σίγουρο ότι η Μόσχα θα κάνει όλες τις απαραίτητες  προσπάθειες για να μην συνεχίσουν οι Τούρκοι προς Νότο. Άλλωστε θεωρούν ότι έχουν πειστικά επιχειρήματα για να κάνουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν να θεωρήσει ως συμφέρουσα την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.
Το σίγουρο είναι πως η Ρωσία κερδίζει τα πάντα στην Μέση Ανατολή και οι ΗΠΑ πλέον θα είναι απούσες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από την αρχή το pronews.gr ήταν το μόνο ΜΜΕ που είχε αποκαλύψει ότι ο πραγματικός στόχος της Άγκυρας είναι η Ράκκα και τίποτε άλλο. Ουδέποτε ενδιέφερε τον Ρ.Τ.Ερντογάν τίποτε άλλο πέραν του να μπορεί να βάλει «χέρι» στα πετρέλαια της Deir Ezzor.
: has not yet established No-Fly Zone over NE due to the fact that withdrawal of SOF is Now delayed for another 12 hours! Tomorrow when Arab Army will start its offensive against Army & its terrorists, No-Fly zone might be established!

Προβολή εικόνας στο Twitter

134 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό






Syrian Army forces entered city in western Euphrates this morning. Tabqah airport was the biggest -coalition airport in the area...
/1

After and , the Syrian Army entered Tal Tamer south-east of Ras al-Ayn.
Also entered dozens of villages in countryside.
Syrian Army expanding its control over the more areas in eastern based on deal with /.
/2

Προβολή εικόνας στο Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη IWN






Ad () e in tutto il nord della si festeggia il ritorno delle città sotto il controllo dell'Esercito e del Governo siriano del Presidente .
Crisi e urla isteriche nelle redazioni dei media mainstream e a casa Saviano.