15.10.19

Κλειστά τα σχολεία στη Σάμο μετά τα άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην πόλη της Σάμου και την κοινότητα Βαθέος λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής του νησιού.
Χθες το βράδυ ξέσπασαν άγρια επεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς, τα οποία ξεκίνησαν με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου και εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις και φωτιές στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Βαθύ. 

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, κοντά στον δημοτικό κήπο της πόλης όταν ομάδα Αφγανών συνεπλάκη με Σύρους χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα.
Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στο θώρακα και στη πλάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.
Ακολούθησαν στις 10 το βράδυ συγκρούσεις κοντά στην πύλη του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ που κλιμακώθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά. Συνολικά 30 πυροσβέστες προσπάθησαν να ελέγξουν τη φωτιά την ώρα που δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη με τη φωτιά να καταστρέφει σκηνές και ξύλινες κατασκευές ενώ οχτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.
Η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε πολλους από τους μετανάστες που διαμένουν στο ΚΥΤ να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό και να κινηθούν προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου.
Την ίδια ώρα λόγω της πυρκαγιάς, στην περιοχή επικράτησε γενικό μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση.
Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα περί τα 6.300 άτομα.
kathimerini