14.10.19

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μάνμπιτζ και Κομπάνι οι επόμενοι στόχοι μας - Το ΝΑΤΟ να διαλέξει αν είναι σύμμαχός μας ή όχι»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μάνμπιτζ και Κομπάνι οι επόμενοι στόχοι μας - Το ΝΑΤΟ να διαλέξει αν είναι σύμμαχός μας ή όχι»
Που φτάσαμε! Ο τρελός της γειτονιάς να κάνει...νάζια στη ΕΕ και στο ΝΑΤΟ!!!
Ονειρεύεται κυνοκρατορία με κυνοκράτωρα τον ίδιο!!!Μάλλον θα πρέπει να τον μαζέψει η
ζωοφιλική εταιρεία... (υπάρχουν βέβαια και οι φόλες...)
Juan

Μάνμπιτζ και Κομπάνι είναι οι επομενοι στόχοι των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βόρεια Συρία όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Φαίνεται ότι η επιχείρηση της Τουρκίας δεν θα έχει πρόβλημα στο Κομπάνι καθώς η Ρωσία έδειξε θετική προσέγγιση» είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν να ξεκινήσει το ταξίδι του για το Αζερμπαϊτζάν.

«Όσο για το Μάνμπιτζ, είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης της απόφασής μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα τουρκικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδιδαν ότι τουρκικά στρατεύματα έχουν πάρει θέσεις στα περίχωρα του Μανμπιτζ. 
Ο Ερντογάν εξαπέλυσε, επίσης, λεκτική επίθεση κατά των ΜΜΕ της Δύσης κατηγορώντας τα για παραπληροφόρηση υποστηρίζοντας ότι «η Τουρκία δεν είναι σε πόλεμο με τους Κούρδους αλλά πολεμάει μια τρομοκρατική οργάνωση».
Ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε, τέλος, και κατά των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ αναρωτώμενος «θα σταθείτε στο πλευρό του συμμάχου σας ή θα σταθείτε δίπλα στους τρομοκράτες;» «Και φυσικά κανείς δεν απαντά» συμπλήρωσε ο κ. Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης θετικό βήμα την κίνηση των ΗΠΑ να αποσύρουν περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία.
Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν σχεδιάζει να καταλάβει συριακό έδαφος με τη βία και άρα δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μια ανοικτή τουρκο-συριακή διαμάχη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ο βουλευτής, ο Κονσταντίν Κοσάτσεφ, έκανε το σχόλιο αυτό μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα αποσύρουν τα εναπομείναντα στρατεύματά τους από τη βόρεια Συρία λόγω της επέκτασης της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εκεί.
pronews