8.10.19

"Τελεσίγραφο" Πομπέο προς Ελλάδα: Θέλουμε τον έλεγχο των τηλεπικοινωνιών σας! Γιατί άραγε!; (;)

θα προτείναμε τις κεραίες τους να τις βάλουν σε 
άλλη... θέση!!!
Juan
Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας για 100.000 κεραίες 5G στην Ελλάδα

"Τελεσίγραφο" Πομπέο πρός την Κυβέρνηση: «Λάβετε τις σωστές αποφάσεις»

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Αμερικής από την μία πλευρά και Ρωσσίας-Κίνας-Ιράν από την άλλη ευρίσκεται η Ελλάς. Αυτό κατέστη σαφές από το περιεχόμενο της ιδεολογικής ομιλίας που εκφώνησε στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, επιφυλάσσοντας στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον ρόλο της ηγεσίας στην «ελληνική ανανέωση» παραλλήλως πρός την «αμερικανική ανανέωση» του Τράμπ.
Τις οποίες «ανανεώσεις» ενεφάνισε ως συνέχεια της πολιτικής Ρήγκαν, Θάτσερ, της πολιτικής που ακολούθησε η Ινδία στον 20ό αιώνα και η Βραζιλία στις ημέρες μας.

Πίσω από την ιδεολογική διακήρυξη Πομπέο κρύβονται συγκεκριμένα καυτά θέματα που αφορούν τις σινοαμερικανικές σχέσεις μεταξύ των οποίων και ο ανταγωνισμός στην τεχνολογία 5G, ο έλεγχος της οποίας σημαίνει τον παγκόσμιο έλεγχο των επικοινωνιών. Συγκεκριμένως ο κ. Πομπέο επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα σε διαφόρους τομείς, όπως τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της νέας γενιάς (5G). Όπως είπε, θα πρέπει να ξεπερασθούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να γίνει πιό ευέλικτη η νομοθεσία, και υπογράμμισε με χαρακτηριστικό τρόπο: «Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει με τον τρόπο του και μηνύματα πρός την Ρωσσία, το Ιράν αλλά και την Κίνα. Για την Ρωσσία τόνισε ότι υπονομεύει την σταθερότητα των γειτονικών της χωρών και για το Ιράν ότι επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής, οδηγώντας μάλιστα σε έκρηξη του προσφυγικού. Εις ό,τι αφορά δε την Κίνα και με αφορμή επενδύσεις της στην Ελλάδα (π.χ. Cosco-ΟΛΠ), τόνισε ότι η ίδια η Ευρώπη την έχει χαρακτηρίσει ως συστημικό κίνδυνο και κάλεσε την ελληνική Κυβέρνηση να πάρει «τίς σωστές αποφάσεις».

Η «Εστία» αποκαλύπτει σήμερα το παρασκήνιο που υπάρχει για το θέμα του 5G, η πλήρης ανάπτυξις του οποίου θα οδηγήσει στην Ελλάδα στην τοποθέτηση 100.000 μικρών και μεγάλων κεραιών σε όλη την επικράτεια. Η κινεζική Huawei διεκδικεί τον έλεγχο του δικτύου του ΟΤΕ με την τεχνολογία της, η οποία είναι φθηνή και ταχύτατη. Οι ΗΠΑ όμως απαιτούν από την Ελλάδα να προτιμήσει την Nokia, η οποία είναι πιό αργή και πιό ακριβή. Όμως –σημαντικό– συμβατή με τα συμμαχικά συμφέροντα. Και τούτο, διότι οι Αμερικανοί θεωρούν την κινεζική εταιρεία «εκτελεστικό βραχίονα των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων» και ανάγουν το ζήτημα του 5G σε θέμα ασφαλείας για το ΝΑΤΟ! Οι Κινέζοι έχουν ήδη διεισδύσει στην Μεγάλη Βρεταννία και στην Γαλλία και οι Αμερικανοί απαίτησαν από τις κυβερνήσεις τους να μην της δώσουν τον έλεγχο των δύο συστημάτων του 5G τα οποία ονομάζονται Core και radio. Άγγλοι και Γάλλοι δεσμεύθηκαν να μην επιτρέψουν την είσοδο των Κινέζων στον σκληρό πυρήνα των δικτύων core, αλλά δεν δεσμεύθηκαν για το ανοικτό δίκτυο radio.

Οι ΗΠΑ τόσο διά του υπουργού Εμπορίου Γουίλμπορ Ρός ο οποίος επεσκέφθη τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη κατά την πρόσφατη έλευσή του στην Αθήνα όσο και διά του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έστειλαν τελεσίγραφο να αποκλεισθεί η Huawei και από τα δύο συστήματα 5G στην Ελλάδα. Και από το Core και από το radio. Και το σημαντικώτερο: Ζητούν να υπογράψει η Ελλάς την Συμφωνία της Πράγας, «η οποία δεσμεύει φωτογραφικά κάθε χώρα να μην έχει τεχνολογικές σχέσεις με την Κίνα».

Τό τελεσίγραφο Πομπέο είναι δίκοπο μαχαίρι για την Κυβέρνηση: Αν η Ελλάς υπογράψει διεθνή συμφωνία κατά της Κίνας, το Πεκίνο θα σκεφθεί να αποσύρει τις επενδύσεις του από την Ελλάδα. Εάν δεν την υπογράψει ή δεν βρεί λύση με τις τρείς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τότε –πάντοτε μακροπροθέσμως– υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποιήσεως από τις ΗΠΑ. «Βοηθήστε για να βοηθήσουμε, πάρτε τις σωστές αποφάσεις» ήταν το απειλητικό μήνυμα Πομπέο από το «Νιάρχος».

Εναπόκειται στην δημιουργική φαντασία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Πιερρακάκη να βρεί λύση, που και τις ΗΠΑ να ικανοποιεί και την Κίνα να μην προσβάλλει. Συντόμως, οι 33.000 υπάρχουσες κεραίες της κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Wind, Vofafone) στην Ελλάδα, μερικές χιλιάδες εκ των οποίων είναι σήμερα Huawei, θα αυξηθούν σε 100.000. Το κρίσιμο είναι ποιός θα τις ελέγχει για να ελέγχει τις επικοινωνίες του κόσμου. Οι ΗΠΑ ή η Κίνα;

[iEpikaira: Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε... Πόσο γελοίο ακούγεται όταν η μισή Ελλάδα είναι βάσεις αμερικανικές. Και πόσο πιο γελοίοι είναι αυτοί που ακούνε και πράττουν όπως τους επιτάσσουν τα αμερικανικά τους αφεντικά! Ε... ρε κατακαημένη πατρίδα! Ούτε λόγος φυσικά για τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το 5G, βάσει των οποίων πολλές χώρες απαγόρευσαν την εγκατάστασή του.]

Πηγή: estianews.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com