30.10.19

Δήλωση Κρις Σπύρου, Προέδρου της Επιτροπής για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αθήνα.- “Σύντομα, η «Επιτροπή για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» θα προσβάλει την Συμφωνία των Πρεσπών στα ελληνικά και στα διεθνή όργανα της δικαιοσύνης”.  Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κ. Κρις Σπύρου, π. βουλευτής, π. Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χάμσάιρ και πρόεδρος των Εκλεκτόρων που εξέλεξαν Πρόεδρο της Αμερικής τον Μπιλ Κλίντον.
Η δήλωση του κ. Σπύρου έγινε με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια και την προκήρυξη εκλογών, μετά το βέτο Γαλλίας, Ολλανδίας και Δανίας να αποδεχθούν τον ορισμό ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.
Ο κ. Κρις Σπύρου, παραθέτει τα στάδια-σταθμούς από την ημέρα της “παράνομα κατασκευασμένης, αντισυνταγματικά επικυρωμένης από τη «Δημοκρατία των Σκοπίων» και αντισυνταγματικά επικυρωμένης από την Ελληνική Δημοκρατία Συμφωνίας των Πρεσπών” μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ότι όλες οι προβλέψεις του για την εξέλιξή της επαληθεύτηκαν.
H δήλωση του Προέδρου κ. Σπύρου, έγινε μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο, την ημέρα που απορρίφθηκε η αίτηση ένταξης της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, ολόκληρη η δήλωση του κ. Κρις Σπύρου, έχει ως ακολούθως:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ                                                                                                                                 Αθήνα,21/10/2019             
Δήλωση του αξιότιμου κυρίου ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ,
Προέδρου της Επιτροπής για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Στις 25 Ιανουαρίου 2019 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών.  Την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επικύρωσε με την υπογραφή του τη Συμφωνία των Πρεσπών και δημιουργήθηκε ο νόμος 4588/2019.
Δήλωσα τότε, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι παράνομα κατασκευασμένη, αντισυνταγματικά επικυρωμένη από τη «Δημοκρατία των Σκοπίων» και αντισυνταγματικά επικυρωμένη από την Ελληνική Δημοκρατία.»
Υποσχέθηκα ότι θα δράσουμε στα Ηνωμένα Έθνη, και να αποτρέψουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσει την «Δημοκρατία των Σκοπίων» με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Και αυτό κάναμε. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν ασχολήθηκαν με την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Γενικό Γραμματέα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, με την οποία αναγνωρίζεται η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Βόρεια Μακεδονία».
Ως εκ τούτου, η «Δημοκρατία των Σκοπίων» παραμένει στην ίδια κατάσταση από τις 7 Απριλίου 1993 έως και σήμερα. Χωρίς επίσημη ονομασία από τα Ηνωμένα Έθνη. Η «Δημοκρατία των Σκοπίων» συνεχίζει να αυτοαποκαλείται άλλοτε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και άλλοτε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Με πρόσθετο σύμμαχο τις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι οποίες αποφάσισαν να την αποκαλούν «Βόρεια Μακεδονία».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οργανώσαμε την «Επιτροπή για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών». Η Επιτροπή μας, που απαρτίζεται από Έλληνες πολίτες, προσέλαβε νομικούς συμβούλους διεθνούς δικαίου στην Ουάσιγκτον DC.
Έπειτα από εκτεταμένη και ενδελεχή έρευνα οι νομικοί σύμβουλοι διεθνούς δικαίου έχουν καταλήξει ότι: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν το διεθνές δίκαιο άκυρη από την αρχή (ab  initio). Και επιπλέον είναι ακυρώσιμη με πρωτοβουλία ενός εκ των Μερών. Για τον λόγο αυτό δεν δημιουργεί νομικά δεσμευτικές υποχρεώσεις σε κανένα κράτος.»
Όταν τελείωσε η διαδικασία επικύρωσης της «Σκευωρίαςτων Πρεσπών», της λεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσα δημοσίως ότι πρόκειται για «παράνομα κατασκευασμένη, παράνομα επικυρωμένη και ανυπόστατη συμφωνία». Δήλωσα επίσης, ότι «τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα δώσουν επίσημη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» στην «Δημοκρατία των Σκοπίων». Και δεν το έχουν κάνει. Ότι «το ΝΑΤΟ δεν θα εντάξει τη «Δημοκρατία των Σκοπίων» με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Και δεν το έχει κάνει. Ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ξεκινήσει την ένταξη της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Και δεν το έχει κάνει.
Δήλωσα ακόμη ότι «πριν το τέλος του 2019,ο ΖόρανΖάεφ δεν θα είναι πρωθυπουργός της «Δημοκρατίας των Σκοπίων». Και αυτό έχει δρομολογηθεί. Ώρα του καλή.
Αυτό που απομένει είναι να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών από την αρχή (abinitio). Και αυτό θα κάνουμε. Και, όπως υποσχέθηκα στις 20 Ιανουαρίου 2019, στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, στο οποίο ήμουν ο κύριος ομιλητής, «θα θάψουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών στο ίδιο σημείο που την υπέγραψαν. Στις Πρέσπες της Μακεδονίας των Ελλήνων».
Η «Επιτροπή για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», της οποίας είμαι πρόεδρος, έχει σκοπό την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας από τα δεσμά μιας εσφαλμένης ελληνικής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής για το όνομα «Μακεδονία».
Σύντομα, η «Επιτροπή για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» θα προσβάλει την Συμφωνία των Πρεσπών στα ελληνικά και στα διεθνή όργανα της δικαιοσύνης.