30.10.19

Aμετανόητα τα 10 κορίτσια για την κοροϊδία της επετείου του «Όχι»: «Είμαστε από άλλες πατρίδες»

Aμετανόητα τα 10 κορίτσια για την κοροϊδία της επετείου του «Όχι»: «Είμαστε από άλλες πατρίδες»
Τα αποβλακωμένα "προϊόντα"του ΣΥΡΙΖΑ και των ομοϊδεατών του, που το όνειρό τους ήταν και είναι το ξεπούλημα της Πατρίδος μας - μας το απέδειξαν πρόσφατα με τη Μακεδονία-  έδειξαν πόσο καλοί "μαθητές" της κομματικής Συριζοσαπίλας είναι! Η παραδειγματική τους τιμωρία είναι επιβεβλημένη όχι γιατί έγιναν "καραγκιόζηδες" αλλά γιατί με τη στάση τους αυτή προσέβαλαν βάναυσα τη μνήμη αυτών που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για την Ελλάδα.
Κανένα οίκτο λοιπόν ούτε γι αυτά ούτε κυρίως για τους πολιτικούς κ.λ.π που  επικροτούν τέτοιες πράξεις και αποκαλύπτονται ως ηθικοί αυτουργοί τέτοιας αηδιαστικής συμπεριφοράς.
Α. Αλεξανδρής
Το σκεπτικό της καλλιτεχνικής «επέμβασης» που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας εκθέτουν τα 10 κορίτσια που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη δράση.
Σε κείμενό τους που απέστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζουν μεταξύ άλλων:
«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».
Οι ίδιες εξηγούν τους λόγους που επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή για την υλοποίηση της ιδέας τους και απαντούν στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνησή τους τονίζοντας πως «Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων».
Αναλυτικά το κείμενο των 10 κοριτσιών: 
Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;
Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;
Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.
Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.
Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.
Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.
Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.
Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.
Γι' αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι... Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python.  Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.
Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για "προβληματικά παιδιά". Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.
Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.
Υ.Γ.
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.
10 "στρατιωτάκια" της υπο-κριτικής τέχνης».

Να σημειωθεί πως ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να επικροτήσει την «παρέλαση» των κοριτσιών αυτών κάτι βέβαια που αναμένονταν.
Από τους πρώτους που έσπευσαν να πουν μπράβο στα κορίτσια, πριν γίνει γνωστό ιτι ήταν καλλιτεχνικό χάπενινγκ, ήταν η πρώην βουλευτής του κόμματος Αννέτα Καβαδία. Που με ανάρτησή της στο twitter έγραψε:
Στην πυρά! Στην πυρά! Ποια είναι αυτά τα 16χρονα που «τόλμησαν» να αμφισβητήσουν τον αγώνα των... εθελοντών απέναντι στις δυνάμεις του... λαϊκισμού;
Να έπαιζαν, τουλάχιστον, με τα κινητά τους την ώρα της παρέλασης, εεε θα ήταν αλλιώς...73

Είχε προηγηθεί με παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο δημοσιογράφος της Αυγής Ανδρέας Πετρόπουλος που έδωσε συγχαρητήρια στα κορίτσια και χαρακτήρισε γελοιότητα τις παρελάσεις. Την παρέμβασή του έκανε βίντεο η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας.

Βγήκε να μιλήσει και ο Πετρόπουλος της Αυγής που όταν έστηνε χορούς με φουστανέλες ο Καμμένος τον έκανε γαργάρα.

Πετρόπουλος: Γελοιότητα οι παρελάσεις, συγχαρητήρια στα κορίτσια.

https://www.pronews.gr