4.10.19

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»: Τα Kiowa επιχειρούν στον Έβρο


Η άσκηση «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ», η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019» έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Πεδίο Ασκήσεων Βολών ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ στη περιοχή ευθύνης της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Η άσκηση αφορούσε την άμυνα του Σχηματισμού, τον εφελκυσμό του εχθρού και ακολούθως την υπέρβαση και αντεπίθεση προς καταστροφή του εχθρού. Πρόκειται για διοχέτευση του εχθρού σε κατάλληλους χώρους και καταστροφή αυτού με αποφασιστικές και μεγάλης κλίμακας αντεπιθέσεις.

Σε οργανωτικό επίπεδο, σε πρώτη φάση, τα ελικόπτερα θα υπαχθούν στα Τάγματα Επιθετικών Ελικοπτέρων (ΤΕΕΠ) ώστε να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητες των AH-64D και AH-64A. Άλλωστε, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των OH-58D Kiowa Warrior είναι οι δυνατότητες τους να δρουν αρμονικά με τα AH-64 Apache.
To βράδυ απόψε θα ακολουθήσει η ΤΑΜΣ «Βελισάριος» 2019 στο πεδίο ασκήσεων «ΑΕΤΟΥ» στην Αλεξανδρούπολη από την 12ης Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού.
Τα ελικόπτερα OH-58D θα αναβαθμίσουν κατακόρυφα τις δυνατότητες της Α.Σ και του Ε.Σ γενικότερα:
Στον αντιαρματικό και αντιαβακικό αγώνα. Χαρακτηιστικά αναφέρουμε πως τα ελικόπτερα OH-58D δύναται να φέρουν από 4 πυραύλους AGM-116K.
Στη ελάφρυνση έργου από τα κορυφαία Apache
Στην μεγιστοποίηση των επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων από τα Apache αφού δύναται να επιχειρούν από κοινού. 
Στη τακτική αναγνώριση
Στη συλλογή πληροφοριών
Στις ειδικές επιχειρήσεις
Έτσι, με κόστος μόλις $ 49 εκατομμύρια, η Αεροπορία Στρατού αναβαθμίζει τις ικανότητες της σε πολλαπλά επίπεδα, δεδομένου ότι η συνολική ονομαστική αξία του πακέτου των ανταλλακτικών καθώς και των ελικοπτέρων ανέρχεται στα $ 580 εκατομμύρια. Τα ελικόπτερα κατασκευάστηκαν από το 1991 έως το 2011 και ο μέσος όρος των ωρών πτήσης είναι 5.800.