8.9.19

Su-35S vs F-35A: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους Πηγή:




Το Sputnik παρουσιάζει τα τεχνικά μαχητικά και τις δυνατότητες που έχουν το ρωσικό μαχητικό 4ης++ γενιάς Su-35S και το αμερικανικό μαχητικό 5ης γενιάς F-35A.

Το ρωσικό Su-35S της OKB Sukhoi πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Φεβρουάριο του 2008, ενώ σήμερα οι χώρες που το κατέχουν είναι η Ρωσία και η Κίνα.



Διαθέτει σταθμό οπτικού εντοπισμού OLS-35 με σύστημα υπέρυθρης ανίχνευσης και παρακολούθησης στόχων, αλλά και σύστημα προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση.

Παράλληλα, έχει εξαιρετική ευελιξία την ικανότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς τη χρήση μετάκαυσης.

Μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 2.250 χιλιομέτρων την ώρα και έχει μέγιστη επιχειρησιακή ακτίνα 3.600 χιλιομέτρων ή 4.500 χιλιομέτρων με δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων.

Από την πλευρά του, το F-35A της Lockheed Martin πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Οκτώβριο του 2000.

Οι χώρες που το κατέχουν είναι οι ΗΠΑ, Νορβηγία, Αυστραλία, Ιταλία, Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ολλανδία και Νότια Κορέα.

Διαθέτει παθητική υπέρυθρη κάμερα υψηλής ανάλυσης και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου AN/ASQ-239.

Έχει επίσης τεχνολογία stealth, μέγιστη ταχύτητα 1.931 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ η μέγιστη επιχειρησιακή του εμβέλεια φτάνει τα 2.200 χιλιόμετρα.
Εξοπλισμός

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, το Su-35S διαθέτει 12 πυλώνες ανάρτησης οπλικού φορτίου, ενώ το F-35A δέκα.

Το ρωσικό μαχητικό μπορεί να φέρει, μεταξύ άλλων, πυροβόλο 30 χιλιοστών, πυραύλους αέρος – αέρος μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, αλλά και κατευθυνόμενους πυραύλους και βόμβες.

Από την πλευρά του, το F-35A διαθέτει ενσωματωμένο περιστρεφόμενο πυροβόλο, ενώ μπορεί να φέρει πυραύλους αέρος – αέρος μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, βόμβα με σύστημα καθοδήγησης λέιζερ, αλλά και πυραύλους Cruise.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια του ταξιδιού του στην Τουρκία από τη Ρωσία, όπου – την περασμένη εβδομάδα - επισκέφθηκε την έκθεση MAKS-2019 και συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν απέκλεισε την δυνατότητα προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57 της Ρωσίας, αντί των F-35.







Πηγή: sputniknews.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com