26.9.19

Ολοσχερής καταστροφή τουρκικής βάσης μετά από βομβαρδισμό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης

Μιναρές σε τζαμί κατέρρευσε στη συνοικία Αβτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ. Για προληπτικούς λόγος αποφασίστηκε η εκκένωση όλων των σχολείων στην Κωνσταντινούπολη και επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος Κων/λης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, το ίδιο και ο δήμαρχος Σηλυβρίας, της περιοχής όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.


Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ έγινε στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο στις 14:00 το μεσημέρι, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 12 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων με πολλούς να έχουν βγει στους δρόμους πανικόβλητοι.​
Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα λόγω των αυξημένων τηλεφωνικών κλήσεων
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ωστόσο ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί λόγω της μεγάλης έντασης και διάρκειας του σεισμού.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ έχουν εκκενωθεί σχολεία, νοσοκομεία και εμπορικά κέντρα ενώ υπάρχουν και πολλοί μετασεισμοί. 
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.
Η περιοχή έχει επανειλημμένως χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο με τους εμπειρογνώμονες να προειδοποιούν τους πολίτες ότι πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση υπό το φόβο ενός νέου μεγάλου σεισμού.

 pronews