23.9.19

Η Τουρκία επιστρέφει στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35! - Δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ

Tι σας είχαμε πει; Και S400 θα πάρουν (πήραν) και F-35 θα πάρουν (και πολλά
 άλλα...)
Juan

Λίγες ώρες μετά τις περίφημες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι «Οποιος απειλήσει το συμφέρον της Ελλάδας ταυτόχρονα θίγει και το συμφέρον των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» , ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ

Γκρέιαμ δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), την Κυριακή, μετά από συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «Οι ΗΠΑ θέλουν να φέρουν πίσω την Τουρκία στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών F-35»!


Προφανώς αυτό που «συνεπάγεται» είναι να αγκαλιάζεις εν τέλει αυτόν που απειλεί το συμφέρον της Ελλάδας και να του δίνει τα μαχητικά που είχαν «φρενάρει» οι S-400 εντελώς προσωρινά.


«Προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε στο πρόγραμμα F-35», δήλωσε στη Νέα Υόρκη ο Λ.Γκρέιαμ, σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter.


Ο Λ.Γκρέιαμ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν στη Νέα Υόρκη πριν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και συμφώνησαν σε οδικό χάρτη επιστροφής της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής F-35


Στο βίντεο, ο Γκρέιαμ είπε ότι μαζί με τον Ερντογάν συζήτησαν πιθανή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, αξίας 100 δισ. δολ. ανά έτος. «Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος, όχι μόνο όταν πρόκειται για τη Συρία αλλά για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους.


Ο Ερντογάν έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με το Τραμπ στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.


Το κρατικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι ο Τράμπ και ο Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία απόψε, κατά την οποία συζήτησαν διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.


Η Άγκυρα συγκρούστηκε με τους κύκλους των Εβραίων στις ΗΠΑ που την πολέμησαν ανηλεώς στο θέμα των F-35, αλλά έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να γλιτώσει τις κυρώσεις, κατόπιν της σταθερής άρνησης του Ν.Τραμπ να υποκύψει στις πιέσεις του εβραϊκού λόμπι.


Η ουσία είναι ότι όπως όλα δείχνουν είμαστε πολύ κοντά την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 διαφορετικά θα «κυλήσει» ολοκληρωτικά στην «αγκαλιά» της Ρωσίας


Η ελληνική πλευρά δείχνει αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη αφού κάποιοι από το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ την διαβεβαίωναν ότι «πέθανε το F-35 για τη Τουρκία». αλλά σήμερα διαπιστώνει την αγωνία των ΗΠΑ για επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα και την απόκτηση των τεσσάρων πρώτην μαχητικών την ερχόμενη άνοιξη του 2020.
pronews