11.9.19

Μαζικός βομβαρδισμός από F-15 & F-35 στο Ιράκ - ΗΠΑ: «Να πώς είναι όταν μαχητικά μας ρίχνουν 36 τόνους βομβών» (βίντεο)

Επίδειξη δύναμης από την USAF καθώς μαχητικά F-15 και F-35 βομβάρδισαν θέσεις του ISIS κοντά στον ποταμό Τίγρη στο Ιράκ όπου πιστεύεται ότι έβρισκαν καταφύγιο μέλη του.
Τα μαχητικά έριξαν βόμβες συνολικού βάρους 36 τόνων και βίντεο από τον βομβαρδισμό δημοσιοποίησε ο Διεθνής Συνασπισμός.

Την αεροπορική επιδρομή ακολούθησε επέμβαση των ιρακινών ειδικών δυνάμεων.
Το συγκεκριμένο νησί που βομβαρδίστηκε λέγεται Qanus και βρίσκεται στην ιρακινή επαρχία Salah ad Din. Όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, το Qanus αξιοποιείται από τους μαχητές του ISIS ως κρυψώνα κατά τη μετάβασή τους από την ανατολική Συρία στο βόρειο Ιράκ.
Αν και το ISIS έχει εγκαταλείψει τα εδάφη που ήλεγχε στο παρελθόν, εξακολουθεί να υλοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία λένε οι Αμερικανοί.
Βομβαρδισμός-χαλί κατά του ISIS
Το εντυπωσιακό βίντεο που ανήρτησε στο Twitter η συμμαχία δείχνει μαζικές εκρήξεις να συγκλονίζουν το νησί Κάνους στην επαρχία Σαλαχεντίν βόρεια της Βαγδάτης, και μανιτάρια καπνού να σηκώνονται στον ουρανό καθώς είναι σε εξέλιξη ο βομβαρδισμός-"χαλί".
«Να πώς είναι όταν μαχητικά F-15 και F-35 ρίχνουν 36 τόνους βομβών σε ένα νησί-σφηκοφωλιά του ISIS», ανέφερε στη λεζάντα του βίντεο ο εκπρόσωπος της Operation Inherent Resolve (OIR), ταγματάρχης Μάιλς Μπ. Κέιτζινς.
Στη συνέχεια του βίντεο διακρίνονται ιρακινές δυνάμεις να παρακολουθούν την επιχείρηση από το έδαφος.
Στόχος του βομβαρδισμού ήταν να διώξει τους σουνίτες εξτρεμιστές του ISIS από το νησί, στην πυκνή βλάστηση του οποίου είχαν βρει καταφύγιο και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για να εξαπολύουν επιθέσεις, ακόμη και με... παγιδευμένες με εκρηκτικά αγελάδες!



VIDEO: Here’s what it looks like when @USAFCENT and jets drop 36,000 Kg of bombs on a Daesh infested island. 🛩💥 هكذا تبدوا الجزيرة الموبوءة بداعش بعد أن أسقطت عليها الطائرات المقاتلة -15 و -35 36,000 كغم من الذخيرة
1.126 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 pronews